Τριπλή παρουσία της Πάτρας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής

Πέμπτη, Ιούλιος 7, 2022 - 3:30μμ
Ο Νίκος Ηλιόπουλος

Η αντίστροφη μέτρηση για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής γυναικών-νεανίδων και ανδρών-εφήβων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στο Μόναχο, ξεκίνησε για τις Εθνικές ομάδες με την ονομαστική δήλωση των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στις διοργανώσεις.

Η δήλωση των ονομάτων των συμμετεχόντων έναν μήνα πριν από την έναρξη των αγώνων αποτελεί τυπική διαδικασία βάσει των διεθνών κανονισμών. Ωστόσο, η τελική σύνθεση των Εθνικών ομάδων θα οριστικοποιηθεί πριν από την αναχώρηση των αποστολών για το Μόναχο.

Ανάμεσά τους και τρεις πατρινοί, φυσικά ο Νίκος Ηλιόπουλος, αλλά και δύο νέα κορίτσια στην Εθνική νεανίδων, Μεσίρη και Λιάπη

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που δηλώθηκαν:
ΑΝΔΡΕΣ: Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Νικόλας Κρανίτης, Απόστολος Κανέλλος.
ΕΦΗΒΟΙ: Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Δημήτρης Παπουτσής, Γρηγόρης Τριτσινιώτης, Νίκος Τσούλος.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Χριστίνα Βασιλοπούλου, Ελβίρα Κατσάλη, Χριστίνα Κιόση, Κωνσταντίνα Μαραγκού, Αρετή Παγώνη.
ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Μαρία Βελετζέκη, Μελίνα Γούσιου, Φωτεινή Λιάπη, Αθανασία Μεσίρη, Ελένη Μπαντή.

Ο πατρινός ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Τσοπάνογλου δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή και χαρά δύο αθλήτριες από την πόλη μας να συμμετέχουν, με την εθνική ομάδα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Δουλέψαμε πολύ και σε όλους τους αγώνες και τα τεστ της χρονιάς, είχαμε πολύ καλή απόδοση. Είναι η πρώτη φορά που δύο αθλήτριες από την Πάτρα θα είναι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε το 2004 με τη Μαργαρίτα Βατίδη, το 2006 πήρε τη σκυτάλη η Άννα Ορφανού, το 2010 η Ελισάβετ Τσάκου και το 2012 η Μάρθα Βέρα. Μετά από δέκα χρόνια και πολύ δουλειά, με επιμονή και υπομονή ήρθε η ανταμοιβή, με δύο υπέροχες αθλήτριες να δίνουν το παρόν. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα και συνεχίζουν την όμορφη πορεία της πόλης μας στο χώρο της γυμναστικής".

ΛΕΖΑΝΤΑ: Οι αθλήτριες Μεσίρη Αθανασία, Λιάπη Φωτεινή και ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Τσοπάνογλου.

Υποστήριξη: SilkTech