Τρία χρυσά για τον Αποστόλη Χρήστου στην Μασσαλία

Δευτέρα, Απρίλιος 9, 2018 - 2:55πμ

Τρία στα τρία για τον Αποστόλη Χρήστου στο διεθνές μίτινγκ της Μασσαλίας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα με διοργανώτρια την Γαλλική κολυμβητική Ομοσπονδία. Ο 22χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο με επίδοση 2.00.74.

Ήταν το τρίτο χρυσό μετάλλιο του Χρήστου σε ισάριθμα αγωνίσματα που πήρε μέρος από την Παρασκευή. Είχαν προηγηθεί οι νίκες του στα 50 και τα 100 μέτρα ύπτιο.

Το πρωί στα προκριματικά ο Απόστολος κατέλαβε την 3η θέση με επίδοση 2.03.82.

Στον τελικό την 2η θέση πίσω από τον Έλληνα κολυμβητή κατέλαβε ο Γάλλος Μπεντέλ με 2.01.34, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Μπρεφουέλ με 2.01.63.

Οι αγώνες της Μασσαλίας αποτελούν προπαρασκευή του Χρήστου για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Γλασκώβη τον Αύγουστο.

Ο Αποστόλης Χρήστου μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ μετά το πέρας των αγώνων υποστήριξε:

«Ήταν μια σχετικά καλή εμφάνιση αφού κολύμπησα κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ στα 50 και στα 100 μέτρα ύπτιο. Συνεχίζω την προετοιμασία μου με τους αγώνες στην Αλεξανδρούπολη το επόμενο Σαββατοκύριακο και επόμενος στόχος είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες τον Ιούνιο».

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Αποστόλη, μίλησε για σημαντικές εμπειρίες που αποκομήθηκαν από την συμμετοχή στο συγκεκριμένο μίτινγκ:

«Οι αγώνες αυτοί ήταν μια πολυ καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα και τακτικές στον αγώνα, που θα μας είναι χρήσιμες για τις επόμενες διοργανώσεις που θα λάβει μέρος ο Αποστόλης».

Υποστήριξη: SilkTech