Τρεις προκρίσεις για τους Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών στο Πανελλήνιο παμπαίδων παγκορασίδων

Δευτέρα, Μάιος 13, 2019 - 5:01μμ

Το Σάββατο (11/05/2019) έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι οι αγώνες της προκριματικής φάσης του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και οι αθλητές και οι αθλήτριες που ακολουθούν το προπονητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα των Φοινίκων Γλυφάδας Πατρών  για μια ακόμα φορά πρωταγωνίστησαν.

Στους αγώνες της Πάτρας που συμμετείχαν οι ομάδες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας έλαβαν μέρος 36 αθλητές και 14 αθλήτριες που είχαν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2007.

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων η περιφέρεια μας έδινε 3 προκρίσεις. Στις παγκορασίδες, οι αθλήτριες των Φοινίκων  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΤΧΑΒΑ (νο2 των αγώνων της Πάτρας) και ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ (νο3), αφού κατέλαβαν την πρώτη θέση στους ομίλους τους, πήραν εύκολα την πρόκριση από τον πρώτο τους αγώνα στα νοκ αουτ. Ιδιαίτερα σημαντική η νίκη της Αργυρώ Καρασούλου επί της Αικατερίνης Ιωάννου (νο1) του Ίκαρου Καστριτσίου με 3-0.

Στην κατηγορία παγκορασίδων με τους Φοίνικες αγωνίστηκε με επιτυχία και η μικρή ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (2011) που μάλιστα κατέλαβε και τη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Με την πρόκριση των δυο αθλητριών η ομάδα   παγκορασίδων  των Φοινίκων Γλυφάδας  Πατρών εξασφάλισε τη συμμέτοχη της στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην Καβάλα 15-16-17 Ιουνίου.

Στους παμπαίδες η περιφέρεια μας έδινε 5 προκρίσεις. 2 απευθείας λόγω πανελλήνιας κατάταξης (Ranking list) και 3 μέσω προκριματικής φάσης. Την πρόκριση λόγω Ranking list είχε ήδη εξασφαλίσει ο αθλητής των Φοινίκων  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Στους αγώνες 3 αθλητές των Φοινίκων  ήρθαν πρώτοι στους ομίλους τους.

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ (νο5 – 2008) μετά την πρωτιά στον όμιλο του, κέρδισε στην 8αδα το νο2 Ιωάννη Κιοσεόγλου (ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) αλλά στη συνέχεια στα δυο συνεχόμενα παιχνίδια, που έδιναν στο νικητή την πρόκριση στην τελική φάση, απέναντι στο νο4 Βασίλη Καλογερόπουλο (ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) και στο νο3 Γιώργο Γιώτη (ΑΣ ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ), παρά την καλή του εμφάνιση στάθηκε άτυχος.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ (2011) που ήρθε 1ος στον 7ο όμιλο και έφτασε στην 8αδα των νοκ αουτ, ίσως να είναι ο μικρότερος σε ηλικία που έρχεται πρώτος σε προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης πανελλαδικά.

Έκπληξη των αγώνων η 1η θέση στον 9ο όμιλο, από την 4η του ομίλου, του ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΓΚΛΗ (νο22 - 2009) και η νίκη του σε αγώνα κατάταξης για την είσοδο στην 8αδα επί του Νο 6 Θεμιστοκλή Βανταράκη (ΑΣ ΙΦΙΤΟΣ).

Στους αγώνες συμμετείχαν και ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (2009) και ο μικρότερος ίσως πανελλαδικά ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (2012).

 

Υπεύθυνοι για την προπονητική προετοιμασία των μικρών αθλητών και αθλητριών του αναπτυξιακού προγράμματος του συλλόγου είναι οι ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΟΥΡΙΔΑΣ.

Υποστήριξη: SilkTech