Τραγωδία για την οικογένεια της ποδηλασίας

Τρίτη, Ιούνιος 25, 2019 - 10:46μμ

Μια ακόμα τραγωδία για την οικογένεια της ποδηλασίας. Σύσσωμος ο κόσμος της ποδηλασίας θρηνεί τον χαμό δύο δικών της παιδιών. Ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης παρασύρθηκαν από ΙΧ ενώ ποδηλατούσαν στο 1ο χλμ Πτολεμαΐδας – Άρδασσας.

Μονάχα σοκ προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (23/06) στην Πτολεμαΐδα, με τους δύο ποδηλάτες του Α.Σ. Χίλια Δένδρα να χάνουν τη ζωή τους και άλλους 4 να βρίσκονται στο νοσοκομείο μετά από χτύπημα από διερχόμενο ΙΧ που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.

Ο 25χρονος Γιώργος Πράσσος από τα Σέρβια Κοζάνης και ο 24χρονος Γιώργος Μίλτσης από την Έδεσσα είναι οι δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στο αιματηρό τροχαίο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα παρέσυρε μία ομάδα έξι ποδηλατών.

Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές, ηλικίας 20 ως 30 χρόνων, νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο Γιώργος Πράσσος συμμετείχε για αρκετά χρόνια σε δεκάδες ποδηλατικούς αγώνες, ενώ έχει κερδίσει και τον Ποδηλατικό Γύρο της λίμνης Πολυφύτου

Η τοπική κοινωνία στο Πλατανόρευμα, αλλά και στα Σέρβια, είναι συγκλονισμένη από την είδηση για το θάνατο του 25χρονου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε φίλους και γνωστούς και σπούδαζε στο ΤΕΙ Φλώρινας.

Ο Γιώργος Μίλτσης, επίσης (όπως και ο Γιώργος Πράσσος) σπούδαζε στη Φλώρινα, είχε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής.

Συλλυπητήρια της οικογένειας της ποδηλασίας

Ο κόσμος της ποδηλασίας είναι συντετριμμένος και ο πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον χαμό των δύο αθλητών.

Πως έγινε το τροχαίο

Το τροχαίο συνέβη στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας-Άρδασσας όπου κινούνταν η ομάδα των ποδηλατών. Σύμφωνα με το kozan.gr, ξαφνικά το αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα έπεσε πάνω τους ανατρέποντας τα ποδήλατα και ρίχνοντας τους ποδηλάτες στην άσφαλτο.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν 3 ασθενοφόρα, ενώ αρκετοί οδηγοί που περνούσαν από το σημείο σταματούσαν προκειμένου να βοηθήσουν τους ποδηλάτες. Η οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας που διερευνούν πώς συνέβη το ατύχημα.

Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Οι Αρχές πλέον αναζητούν τα αίτια του τραγικού περιστατικού, αφού το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η γυναίκα οδηγός του ΙΧ προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καταλήξει πάνω στους ποδηλάτες.

Υποστήριξη: SilkTech