Τομέας Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ: Οι ρυθμίσεις Αυγενάκη οδηγούν σε οικονομική ασφυξία την Παναχαΐκή

Τετάρτη, Φεβρουάριος 8, 2023 - 10:28πμ
Η ανακοίνωση

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για τις ρυθμίσεις Αυγενάκη που οδηγούν σε οικονομική ασφυξία την Παναχαΐκή:
Η άδικη ρύθμιση που προετοιμάζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, να μειώσει από 17% στο 5,5% (!) την οικονομική επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών ομάδων της SL2, από τα έσοδα φορολόγησης του στοιχήματος, οδηγεί όλες τις ΠΑΕ στον οικονομικό και αγωνιστικό μαρασμό!
Με αυτή την απερίσκεπτη ρύθμιση, δυναμιτίζεται το πρωτάθλημα της SL2 κι αυτό θα επηρεάσει παράλληλα την επιβίωση των ομάδων οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από περιοχές εκτός Αττικής. Καθημερινά και διαχρονικά, οι ομάδες της αυτής της κατηγορίας δίνουν μάχη επιβίωσης, πασχίζοντας να διατηρηθούν σε λειτουργία και παράλληλα να συγκεντρώσουν στο γήπεδο, τους μικρούς κάθε πόλης, κάθε περιοχής ασχολούμενους με το ποδόσφαιρο, αποτελώντας παράλληλα ομάδες -πρότυπο για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα για τους νέους κάθε περιοχής.
Τώρα, με τις ρυθμίσεις Αυγενάκη -ρυθμίσεις που υπαγορεύονται απ' ότι φαίνεται, από τους ισχυρούς επιχειρηματίες που εξουσιάζουν το ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας οι ομάδες της SL2, πετιούνται στα...αζήτητα.
Η Επιτροπή Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζει την ριζική διαφωνία της με τις νέες οικονομικές ρυθμίσεις που οδηγούν σε ασφυξία και την ιστορική μας Παναχαϊκή και γι αυτό καλούμε την αθλητική ηγεσία και την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τις ομάδες της SL2 με βάση την νομοθετημένη ρύθμιση 17%, με τα χρήματα που τους αναλογούν και ανήκουν σε αυτές τις ομάδες!

Υποστήριξη: SilkTech