Τόκιο 2020: Οι σταρ των Αγώνων (άνδρες)

Πέμπτη, Ιούλιος 22, 2021 - 8:00πμ
Ο Κέβιντ Ντουράντ

Σε δύο ημέρες οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκινούν και οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα δώσουν το παρών, στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Από όλους αυτούς, ξεχωρίσαμε 10 που αναμένεται να λάμψουν.

Εξωπραγματικά παγκόσμια ρεκόρ, απίστευτα σερί νικών, μεγάλη διάρκεια καριέρας, επιστροφές στο πρώτο σκαλί από σοβαρούς τραυματισμούς και δεκάδες χρυσά μετάλλια είναι μερικά από όσα έχουν καταφέρει οι παρακάτω 10 υπερ-αθλητές:

Κάρστεν Βάρχολμ – στίβος
Ο «τρελός» Νορβηγός, που πρωταγωνιστεί στα 400μ με εμπόδια τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να λάμψει στο Τόκιο. Μετά το φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε, με τη διαστημική επίδοση 46.70, έχει θέσει υποψηφιότητα για το Ολυμπιακό χρυσό ενώ καθόλου απίθανο δεν θα είναι αν τον δούμε να τρέχει ακόμη πιο γρήγορα από το 46.70. Αν το καταφέρει, θα είναι ονειρικό.

Κέβιντ Ντουράντ – μπάσκετ
Ο 32χρονος πρωταθλητής του μπάσκετ, δις χρυσός Ολυμπιονίκης, ετοιμάζεται για το τρίτο Ολυμπιακό χρυσό της καριέρας του. Ο 11 φορές All-star παίκτης του ΝΒΑ θα αγωνιστεί για 11η συνεχόμενη χρονιά με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του αθλητισμού παγκοσμίως. Στο Τόκιο με τη σούπερ ομάδα του θα κλέψουν την παράσταση.

Κόχεϊ Ουτσιμούρα – γυμναστική
Ο θρυλικός πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, με τρία Ολυμπιακά χρυσά και τέσσερα ασημένια, θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τέταρτη μία φορά. Ο γνωστός και ως King Kohei, που έχει σαρώσει τα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, θα αγωνιστεί στο μονόζυγο σε ηλικία 32 ετών και για πρώτη φορά στην καριέρα του δε θα αγωνιστεί στο ομαδικό. Όπως και να έχει, η εμφάνισή του είναι πολυαναμενόμενη και σίγουρα ξεχωρίζει.

Λευτέρης Πετρούνιας – γυμναστική
Ο Έλληνας άρχοντας των κρίκων τα τελευταία χρόνια, Ολυμπιονίκης του Ρίο και μεταλλιούχος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει αποδείξει πως όντας υγιής δεν μπορεί να χάσει από κανέναν και στο Τόκιο θα τον δούμε να... παλεύει με τον εαυτό του για τη διατήρηση του Ολυμπιακού τίτλου.

Έλιουντ Κιπτσόγκε – στίβος
Ο παγκόσμιος στίβος έχει βρει το νέο μεγάλο σταρ του στα μάτια του 36χρονου Κενυάτη, ο οποίος χάρη και στη φιλοσοφημένη στάση του έχει φτάσει στο σημείο να συνομιλεί με αρχηγούς κρατών και εξέχοντα πρόσωπα στα σόσιαλ μίντια. Δικαίως θεωρείται ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και όχι μόνο επειδή είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 2:01.39. Το ανεπίσημο 1:59:40 δε που έκανε σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στη Βιέννη ανοίγει νέα μονοπάτια για το μαραθώνιο αλλά και για το άθλημα. Στο Τόκιο θέλει να γίνει ο 3ος back to back χρυσός Ολυμπιονίκης μετά τους Αμπέμπε Μπικίλα και Βάλντεμαρ Τσιερπίνσκι.

Τέντι Ρινέρ – τζούντο
Όταν αποτελεί την είδηση της χρονιάς η ήττα σου σε έναν αγώνα σίγουρα έχει καταφέρει κάτι μεγάλο. Από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Ρινέρ παρέμεινε αήττητος και σημείωσε το μεγαλύτερο σερί νικών του παγκόσμιου αθλητισμού (154 αναμετρήσεις). O Γάλλος γίγαντας της κατηγορίας βαρέων βαρών (+100κ) έχει 10 παγκόσμια χρυσά, περισσότερα από τον οποιονδήποτε άλλο, αλλά και 2 χρυσά (2012, 2016) και ένα χάλκινο (2008) σε Ολυμπιακούς. Ο 32χρονος επέστρεψε μετά από τραυματισμούς των τελευταίων χρόνων στο τατάμι για να διεκδικήσει το 3ο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και να γίνει ο πιο επιτυχημένος τζουντόκα όλων των εποχών σε Ολυμπιακούς. Τρία χρυσά, αλλά όχι 4ο μετάλλιο, έχει ο επίσης θρύλος του αθλήματος, Τανταχίρο Νομούρα, στα -60κ.

Λάσα Ταλακάτζε – άρση βαρών
O 27χρονος Γεωργιανός αρσιβαρίστας που αγωνίζεται επίσης στη βαρύτερη κατηγορία θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος όλων των εποχών. Τα παγκόσμια ρεκόρ των 222κ αρασέ, 264κ επολέ ζετέ και σύνολο 485κ είναι εξωπραγματικά, όπως εξωπραγματική είναι και η τεχνική του κάτω από τη μπάρα. Έχει προλάβει να κατακτήσει 4 παγκόσμια χρυσά και το Ολυμπιακό χρυσό του Ρίο το 2016 και έχει μπροστά του μέλλον. Ο Πύρρος Δήμας βέβαια με τα 3 χρυσά και το 1 χάλκινο βέβαια έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Aμπντουλασίντ Σαντουλάεφ – πάλη
Το παρατσούκλι του είναι ρωσικό τανκ και αυτό τα λέει όλα. Ο τρομερός παλαιστής της ελευθέρας είναι πλέον το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του αθλήματος χάρη στη σταθερότητα που έχει από μικρή ηλικία σε χρυσά μετάλλια. Στα 25 του έχει ήδη 1 Ολυμπιακό χρυσό στα -86κ και 4 παγκόσμιους τίτλους, 2 στα -86κ και 2 στα -96κ που είναι και η κατηγορία που θα αγωνιστεί στο Τόκιο. Από τις 22 Αυγούστου του 2012 που ξεκίνησε την καριέρα του μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόλις 2 ήττες.

Κέιλεμπ Ντρέσελ – κολύμβηση
Η σύγκριση με τον Μάικλ Φελπς δεν τρομάζει τον τρομερό 25χρονο Αμερικανό σπρίντερ ο οποίος μπορεί να μην μπορεί να πάρει χρυσά σε 4 και 5 ατομικά αγωνίσματα, όμως μπορεί στο Τόκιο να κάνει το 3/3 σε 50-100μ ελεύθερο και 100μ πεταλούδα και να κυνηγήσει και 3/3 παγκόσμια ρεκόρ, από τα οποία μόνο αυτό των 100μ πεταλούδα του ανήκει. Πολλοί πιστεύουν δε ότι μαζί με τις σκυταλοδρομίες μπορεί να πλησιάσει, αλλά όχι να περάσει, το ρεκόρ των 8 χρυσών μεταλλίων του Φελπς. Στα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, το 2017 και το 2019, έχει πάρει 7 χρυσά και 6 χρυσά + 2 αργυρά αντίστοιχα.

Νόβακ Τζόκοβιτς – τένις
Μετά το 20ο γκραν σλαμ της λαμπρής καριέρας του και την ισοφάριση του ρεκόρ των Ναδάλ και Φέντερερ, ο Νόλε συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα για τους Ολυμπιακούς. Φέτος θα κυνηγήσει το σπάνιο χρυσό γκραν σλαμ, δηλαδή το 4/4 στα γκραν σλαμ συν τον Ολυμπιακό τίτλο. Αυτή τη στιγμή έχει το 3/4 και του απομένει το χρυσό στο Τόκιο και ο τίτλος στο αμερικανικό όπεν. Είναι σίγουρα ένας από τους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech