Το τμήμα κωπηλασίας του ΝΟΠ

Τρίτη, Νοέμβριος 15, 2022 - 6:34μμ
Νέο τμήμα

Καθημερινά τα απογεύματα στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ η γυμνάστρια και ομοσπονδιακή προπονήτρια κωπηλασίας Άννα Αναστασίου υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους και αναλαμβάνει να τους καθοδηγήσει στο υπέροχο Ολυμπιακό άθλημα της κωπηλασίας, που για πολλές δεκαετίες έλειπε από την πόλη.

Στο αρχικό αυτό στάδιο το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης και μαθήματα εκγύμνασης στα εργόμετρα, ενώ ακολουθούν οι βασικές τεχνικές μέσα στο σκάφος και η αίσθηση πλοήγησης στα ρηχά.

Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα , βελτιώνει την αντοχή και την δύναμη και το ενδιαφέρον είναι ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Στο ΝΟΠ έχουν σχεδιαστεί και λειτουργούν:
- Τμήμα ανάπτυξης για παιδιά πάνω των δέκα ετών
- Τμήμα ενηλίκων
-  Αγωνιστικό τμήμα

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της συγκροτημένης προσπάθειας του ΝΟΠ να κάνει προσιτό το συναρπαστικό άθλημα της κωπηλασίας στην νεολαία, αλλά και τους πολίτες της Πάτρας, με την βοήθεια και υποστήριξη της Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα). Κύριος στόχος είναι για ανάπτυξη του νέου αθλήματος της παράκτιας κωπηλασίας που ταιριάζει στις συνθήκες της θάλασσας.

Υποστήριξη: SilkTech