«Τις έβλεπα να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα»

Τετάρτη, Οκτώβριος 2, 2019 - 3:03πμ

Στον τελικό των 50χλμ. βάδην του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, η πατρινή Αγγελική Μακρή συγκίνησε με το άθλο που έκανε μέχρι να περάσει τη γραμμή του τερματισμού, ως 14η από τις 17 που τελικά επιβίωσαν στις συνθήκες της Ντόχα.

Από τις 23 βαδίστριες που τελικά πήραν θέση στην εκκίνηση οι 6 εγκατέλειψαν τον αγώνα, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017, Ινές Ενρίκες, ανάμεσά τους.

Δεν κατέστη εφικτό να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά τον τερματισμό της στα 50χλμ. βάδην γιατί προτεραιότητα είχε όπως είναι λογικό η παροχή των πρώτων βοηθειών, μετά από την πιο δύσκολη κούρσα που έχει κάνει ποτέ. Την επόμενη ημέρα όμως είπε ότι, λόγω της υπερέντασης, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί παρά 10 ώρες μετά τη λήξη του αγώνα.

«Παρότι ήμουν προετοιμασμένη και ψυχολογικά αλλά και πρακτικά, με σωστή ενυδάτωση, πολλούς πάγους και παρότι ήμουν σίγουρη ότι το μυαλό μου και το σώμα μου δεν θα με προδώσουν, όταν έβλεπα τις συναθλήτριές μου να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, φοβήθηκα το απρόβλεπτο. Ως εμπειρία σαφώς και είναι απίστευτο το συναίσθημα να αγωνίζεσαι με την ελίτ. Ευγνωμονώ το σώμα μου και το μυαλό μου που δεν με πρόδωσαν.

Μπήκα συγκεντρωμένη και αποφασισμένη να περάσω τη γραμμή τερματισμού και το έκανα» είπε η 41χρονη αθλήτρια της Ολυμπιάδας (προπονήτριά της η Ντίνα Μπορνιβέλλι) που συμμετείχε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατέγραψε μία πολύ καλή παρουσία για την ελληνική ομάδα.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech