Την πρόθεση της να δώσει 1,8 εκατ. ευρώ στη Football League ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Κυριακή, Οκτώβριος 7, 2018 - 5:45πμ

Την πρόθεση της να δώσει 1,8 εκατ. € ανακοίνωσε η ΕΡΤ στην Διαύγεια.Στη Διαύγεια οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ που είχε εγκρίνει τα αρχικά ποσά προστάσεων για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε βασικά πρωταθλήματα.

Ακόμη ένα μπέρδεμα με πρωταγωνιστρια της ΕΡΤ ζει η Football League, αφού δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κρατικής τηλεόρασης που είχε προκαταβάλει όχι μόνο τις συμφωνίες με τα πρωταθλήματα που ήθελε στα κανάλια της, αλλά και τα ποσά που θα έδινε χωρίς διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα στην περίπτωση της Football League προχώρησε ακόμη περισσότερο, αφού ανακοίνωσε μαζί και της εταιρεία παραγωγής που θα αναλάβει την ευθύνη, ίσως λόγω της πολύ καλής συνεργασίας που είχαν οι δύο πλευρές στην κάλυψη των αγώνων για το WEB TV της ΕΡΤ τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η Football League είναι η μόνη που διεκδικεί καλύτερους όρους στην συμφωνία της με την κρατική τηλεόραση και θέλει να πάρει περισσότερα χρήματα που να είναι αναλογικά με το κόστος που πλήρωσε η EΡΤ για την Super League και έφτασαν τα 52 εκατ. €.

Φυσικά η ανακοίνωση στην Διαύγεια αφορά τις προθέσεις της ΕΡΤ για τα χρήματα που ήθελε να δώσει και όχι συμφωνία, αφού δεν υπάρχει ούτε επίσημη γραπτή πρόταση, ούτε βέβαια έγκριση από το ΔΣ της Football League για να στέκει και νομικά αυτή η ανακοίνωση. Στο ποσό του 1,8 εκατ. € είναι και ο διαφημιστικός χρόνος.

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Την απόκτηση των δικαιωμάτων από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) της μετάδοσης από όλα τα μέσα της ΕΡΤ ΑΕ των αγώνων Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 και 2019 - 2020, των 11 ομάδων από τις 14 ομάδες που συμμετέχουν – με εξαίρεση τους εντός έδρας αγώνες των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, έναντι 2,2 εκ. € πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) των αγώνων του πρωταθλήματος Βόλεϊ, του League Cup και κάθε τουρνουά που διοργανώνεται από την ΕΣΑΠ, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, έναντι 500.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Football League από την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV», για τις σεζόν 2018 – 2019 και 2019 – 2020, έναντι 1.800.000,00 € πλέον ΦΠΑ για κάθε σεζόν. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την εταιρία με την επωνυμία «Ραδιοτηλεοπτικές και δορυφορικές υπηρεσίες Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός ΑΕ» με δ.τ. «INA TV».

Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) του πρωταθλήματος χειροσφαίρισης για τη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. 3 σεζόν 2018 – 2019, έναντι 75.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

Την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) του πρωταθλήματος πόλο για την σεζόν 2018 – 2019, έναντι 75.000,00 € πλέον ΦΠΑ. Η ευθύνη για την τηλεοπτική παραγωγή και το κόστος αυτής βαρύνουν την ΕΡΤ ΑΕ.

Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να διαπραγματευθεί και να υπογράψει τους ειδικότερους όρους των συμβάσεων που θα καταρτιστούν με τους δικαιούχους (ενδεικτικά : η καταβολή του ανταλλάγματος σε μετρητά ή και σε διαφημιστικό χρόνο, η τοποθέτηση διαφημιστικού χρόνου εντός των αγώνων κλπ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο, επίσης, εξουσιοδοτεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να υποβάλει στον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αίτημα για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Μετόχου της εταιρίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση απόκτησης δικαιωμάτων μετάδοσης των υπολοίπων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων καθώς και να αποστείλει αίτημα έγκρισης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ' αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων (κεφ.6.1.β) (ΑΔΑ:6ΞΗΘΗ-827).

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την τροποποίηση του όρου (4) του από 10-8-2018 προσυμφώνου που υπεγράφη μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και των επτά ΠΑΕ και αφορά στην υπογραφή των οριστικών συμβάσεων και της σύμβασης χορηγίας, θέτοντας την 31η Οκτωβρίου 2018 ως καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή αυτών.

Υποστήριξη: SilkTech