Την φυσικοθεραπευτική κάλυψη των Μεσογειακών Παράκτιων αγώνων είχε αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών

Σάββατο, Σεπτέμβριος 7, 2019 - 12:33πμ

Με ιδιαίτερα δυναμική την παρουσία του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 οι ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, οι οποίοι διεξήχθησαν στην Πάτρα μεταξύ 25-31 Αυγούστου 2019 περιλαμβάνοντας 11 αθλήματα (aquathlon, beach handball, beach soccer, beach volleyball, beach tennis, beach wrestling, canoe ocean racing, fin swimming, open water swimming, rowing beach sprint, water ski), όπου αγωνίστηκαν αθλητές 26 χωρών και των τριών ηπείρων (Ευρώπη, Αφρική, Ασία) που περιβάλουν τη Μεσόγειο θάλασσα.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως επίσημος υποστηρικτής των Αγώνων & με επικεφαλής τον Δρ. Κωνσταντίνο Φουσέκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος, ανέλαβε την οργάνωση της Φυσικοθεραπευτικής κάλυψης των αγώνων καθώς και την εκπαίδευση των εθελοντών φυσικοθεραπευτών στις Φυσικοθεραπευτικές Υπηρεσίες (τεχνικές προετοιμασίας, περίδεσης και αποκατάστασης των αθλητών) που παρασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή και την Ιατρική Υπηρεσία των Αγώνων.

Η Φυσικοθεραπευτική υποστήριξη των Αγώνων αποτέλεσε μία πολύ σημαντική προσπάθεια, η οποία αφ’ ενός ανέδειξε την αξία της επιστήμης της Φυσικοθεραπείας στους αθλητές όλων των χωρών που συμμετείχαν στους Αγώνες και αφ’ εταίρου ανέδειξε το ισχυρό εθελοντικό πνεύμα διεπιστημονικής συνεργασίας και προσφοράς.

Την ομάδα εθελοντών Φυσικοθεραπευτών αποτέλεσαν αρκετοί καθηγητές-μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, παλαιοί απόφοιτοι, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος, εκπαιδευτικό προσωπικό άλλων Τμημάτων Φυσικοθεραπείας καθώς και επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές. Η συμβολή της επιστημονικής αυτής ομάδας  ήταν καθοριστική τόσο για την παροχή πρώτων βοηθειών όσο και στην προετοιμασία και αποκατάσταση των αθλητών (με ειδικές θεραπευτικές τεχνικές μαλακών μορίων και διατάσεων, τεχνικές αθλητικής περίδεσης των αρθρώσεων κ.α).

Εκ μέρους του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές φυσικοθεραπευτές για την συμμετοχή τους στην προσπάθειά Φυσικοθεραπευτικής κάλυψης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας καθώς και όλους τους επιστήμονες Υγείας (Ιατρούς-Νοσηλευτές κ.α.)  για την άψογη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ  «ICGL14»

Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας, το οποίο πραγματοποιείται από 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από το 1993 και είναι αφιερωμένο σε όλες τις πτυχές της γλωσσολογικής μελέτης και ανάλυσης της Ελληνικής από την αρχαία μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στα πιο πρόσφατα στάδια της εξέλιξής της. 

Υποστήριξη: SilkTech