Τίμησαν και τιμήθηκαν οι Legends 2004 στην Κύπρο

Παρασκευή, Δεκέμβριος 7, 2018 - 10:00μμ

Οι Legends 2004 βρέθηκαν για δύο μέρες στην Κύπρο, τιμώντας και προβάλλοντας τις αρχές και τα ιδανικά του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ο χρόνος γύρισε πίσω, και το παρκέ του Κλειστού «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» στην Λευκωσία ξεχείλισε από ταλέντο, καθώς οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και οι σημαντικότεροι Κύπριοι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές, έδωσαν αγώνα, αφιερωμένο στο Fair Play.  

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2.500 μαθητές, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή», ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, υπό την αιγίδα της ΚΟΠ και της διά βίου Πρέσβειρας του #BeActive κ. Κάλλης Χατζηϊωσήφ.   Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε επίσης το πρόγραμμα του Πρεσβευτή Fair Play 2018, Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας.

Για την ιστορία, το παιχνίδι 6x6, διάρκειας δύο εικοσάλεπτων ημιχρόνων, έληξε με νίκη των LEGENDS 2004 με σκορ 4-7, με χατ τρικ του Γιώργου Καραγκούνη. Παρά την πολυτέλεια της Κυπριακής Ομάδας για περισσότερες αλλαγές λόγω μεγαλύτερου ρόστερ, οι Πρωταθλητές Ευρώπης 2004 εμφανίστηκαν σε καλύτερη κατάσταση και πέτυχαν τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο, ως απάντηση στο comeback της Κύπρου η οποία με την έναρξη του β’ ημιχρόνου είχε ισοφαρίσει σε 4-4  (σκορ ημιχρόνου 1-4).

Τους Legends 2004 εκπροσώπησαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Κώστας Κατσουράνης, Παντελής Καφές, Γιώργος Καραγκούνης και Δημήτρης Παπαδόπουλος.      

Με την ομάδα της Κύπρου εμφανίστηκαν οι Παναγιώτου, Θεοδότου, Χαραλάμπους, Κρασσάς, Εγκωμίτης, Χριστοδούλου, Μαλέκκος, Χαραλαμπίδης, Κωνσταντίνου, Γιασεμάκης, Μακρίδης, Μιχαήλ, Σατσιάς 

Το βράδυ της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, οι Legends 2004 επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, προσκεκλημένοι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, όπου και τιμήθηκαν σε μια όμορφη και συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση.

Πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας των Legends 2004, η ομάδα συγκεντρώθηκε στο Εστιατόριο Moma στο κέντρο της Αθήνας, σε μια ζεστή βραδιά κατά την οποία οι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το ταξίδι στην Κύπρο και τις δράσεις που σχεδιάζονται για το μέλλον, ενόψει όχι μόνο της συμπλήρωσης 15 ετών από την κατάκτηση του EURO 2004, αλλά και της κοινωνικής δράσης της ομάδας. 

 

Υποστήριξη: SilkTech