Time: Στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου ο Γιάννης

Σάββατο, Σεπτέμβριος 26, 2020 - 4:02μμ

Ένα ακόμη «παράσημο» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time στο αφιέρωμα για τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κόσμου.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς συγκαταλέγεται στη λίστα των πρωτοπόρων και το κείμενο του υπογράφει ο θρύλος (και πρώτος σκόρερ στην ιστορία) του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Στη λίστα βρίσκονται και άλλοι αθλητές, όπως οι Ντουέιν Γουέιντ, Λιούις Χάμιλτον, Μέγκαν Ράπινο και Ναόμι Οσάκα.

Στο κείμενό του ο Τζαμπάρ αναφέρει:

«Ο Πολ Σάιμον τραγουδούσε ότι κάθε γενιά στέλνει έναν ήρωα στα charts. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αρετές που θα θέλαμε όλοι να έχουμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω. Παρακολουθώντας τον να παίζει δεν βλέπεις μόνο τι είναι, αλλά και το τι είναι δυνατό.

Υπάρχει μια μυστική ποιότητα που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ του ΝΒΑ που ήδη έχει. Ήδη είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερη δείκτη Efficiency σε μια σεζόν συνδυάζοντας όλα τα στατιστικά στοιχεία σε επίπεδα που ίσως να μην μπορούν να φτάσουν οι μελλοντικές γενιές.

Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα για τα πιστεύω του. Αφότου οδήγησε τους Μπακς στα playoffs, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για την αστυνομική βία και τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν και ξεσήκωσαν ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ. Μια φορά ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε ‘Το στέμμα έχει έρθει’. Σίγουρα έχει έρθει».

Υποστήριξη: SilkTech