Τηλεφώνημα της Γαλατασαράι «πολύ ψηλά» για τα rapid test στην Αθήνα

Τρίτη, Ιούλιος 13, 2021 - 12:35μμ

Η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με την ανατολική Μεσόγειο, την ελληνική ΑΟΖ ή ένα τουρκικό πλοίο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη φορά όλα έγιναν για κάποια rapid test που αρνήθηκε να κάνει η Γαλατάσαραϊ πριν από το φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Η τουρκική ομάδα έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας τη Δευτέρα (12.07.2021) και παρόλο που γνώριζε τη διαδικασία και είχε ενημερωθεί, τα μέλη της αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο που ισχύει για την είσοδο στην Ελλάδα ταξιδιωτών από την Τουρκία και να κάνουν rapid test. Αντίθετα, επέμειναν ότι τα PCR τεστ που είχαν στην κατοχή τους, ήταν αρκετά.

Για να έρθει η Γαλατάσαραϊ στην Αθήνα ώστε να δώσει το φιλικό με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» (σ.σ. επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα) είχε πάρει ειδική άδεια και βίζα από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, αφού τα σύνορα είναι κλειστά, όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΙ ο Μανώλης Κωστίδης.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, όταν τους ζητήθηκε να κάνουν rapid test στο αεροδρόμιο, στα στελέχη της τουρκική ομάδας επέλεξαν να πολιτικοποιήσουν το θέμα. Και μάλιστα, τα τηλεφωνήματα από ανθρώπους της αποστολής που έγιναν στην Άγκυρα έφτασαν… πολύ ψηλά.

Υποστήριξη: SilkTech