Τι ζήτησε από τον Λευτέρη Αυγενάκη ο ΠΣΑΠ

Τετάρτη, Νοέμβριος 18, 2020 - 9:02πμ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΠΣΑΠ και Λευτέρη Αυγενάκη έγινε τη Δευτέρα (16/11) το μεσημέρι με θέμα το αίτημα έναρξης των Super League 2, Football League. Το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο πρωταθλημάτων και υπογράμμισε στον υφυπουργό αθλητισμού ότι κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο την καριέρα των αθλητών.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Δ.Σ. του ΠΣΑΠ και του κύριου Λευτέρη Αυγενάκη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής ανέλυσε διεξοδικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού τα προβλήματα που ταλανίζουν εκατοντάδες συναδέλφους μας της Super League 2 και της Football League, λόγω της μη έναρξης των δύο επαγγελματικών κατηγοριών και του μετέφερε την αγωνία τους για το μέλλον.

Ο Σύνδεσμος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των δύο πρωταθλημάτων, πάντα με την προϋπόθεση τήρησης του αντίστοιχου υγειονομικού πρωτοκόλλου της Super League 1 και τονίστηκε η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή.

Κάθε μέρα που περνά θέτει σε κίνδυνο και τη μελλοντική καριέρα των συναδέλφων μας, αφού λειτουργεί ανασταλτικά η παρατεταμένη απουσία τους από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και τα δύο πρωταθλήματα παραμένουν ανενεργά για 8 και πλέον μήνες.

Ο ΠΣΑΠ μετέφερε στον κύριο Αυγενάκη και την πάγια θέση του πως επειδή πρόκειται για επαγγελματικές κατηγορίες δεν μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους διαχωρισμός, κάτι που επί του παρόντος ισχύει αφού η Super League 1 έχει λάβει άδεια να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της, σε αντίθεση με τη Super League 2 και τη Football League που βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής απόφασης του ΕΟΔΥ».

Υποστήριξη: SilkTech