Τι προσφέρει το βόλεϊ σε ένα παιδί

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 22, 2023 - 11:53πμ
Ένα ξεχωριστό άθλημα, για όλα τα παιδιά, που δε χρειάζεται σωματική επαφή για να κερδίσεις

Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνει το παιδί να συνεργάζεται , να επικοινωνεί , να μοιράζεται, να σέβεται τον προπονητή , τους κανόνες ,τους συμπαίκτες. Μαθαίνει να λειτουργεί με το εμείς και όχι με το εγώ.
Μία ομάδα με έξι διαφορετικά μυαλά έχει ένα κοινό στόχο. Να συνεργαστούν και να κρατήσουν την μπάλα στον αέρα παίρνοντας γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις, εντός χιλιοστών δευτερολέπτου αναβαθμίζοντας έτσι το νοητικό τους επίπεδο.
Διαλέγουμε το βόλεϊ γιατί μας βοηθάει στην ισορροπία, τον συντονισμό και την εκγύμναση όλου του σώματος.
Δυνατά χέρια να χτυπήσουν την μπάλα ,γρήγορα πόδια για να τρέξουν, να κάνουν μια γρήγορη μετακίνηση, να κάνουν ένα ψηλό άλμα , δυνατός κορμός για σωστή στάση του σώματος.
Διαλέγουμε το βόλεϊ γιατί ενώ με κυριαρχούσε η παιδική ανασφάλεια , τώρα κοινωνικοποιήθηκα και ανυπομονώ να παίζω μπροστά σε κοινό μικρό ή μεγάλο χτίζοντας έτσι βήμα-βήμα την αυτοπεποίθησή μου .....
Μαθαίνει στο παιδί να οργανώνει το πρόγραμμα του για να πάει στην προπόνηση.
Μαθαίνει στο παιδί να αγαπάει ,να γνωρίζει και να σέβεται το σώμα του με την σωστή διατροφή, προπόνηση και διαπαιδαγώγηση.
Ξυπνάει με όρεξη και βελτιώνει τις μαθητικές και μαθησιακές του επιδόσεις.
Γνωρίζει ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα δημιουργώντας και αναπτύσσοντας φιλίες ζωής.
Μαθαίνει αξίες όπως το ¨ευ αγωνίζεσθαι¨... αξίες που αφού τις μάθει θα πρέπει με τη σειρά του να γίνει πρότυπο για τους επόμενους αθλητές.

Υποστήριξη: SilkTech