Τι προμηνάνε τα πράσινα και μπλε νερά στο "Πεπανός";

Τετάρτη, Φεβρουάριος 20, 2019 - 5:42μμ

Είναι ο «αστικός μύθος» που υπάρχει στο «Αντώνης Πεπανός». Ξέρετε σαν αυτούς που λένε πως ο άνθρωπος δεν πάτησε στο φεγγάρι, πως κάθε τόσο μας ψεκάζουν, πως υπάρχουν υπόγεια τούνελ στην Πάτρα, πως χιλιάδες παιδάκια κατασπαράχθηκαν από φίδια σε λούνα παρκ, πως τα λευκά βαν απαγάγουν κόσμο από τις γειτονιές της Πάτρας κ.ά.

Ένας από αυτούς λοιπόν τους μύθους, θέλει το νερό στο κολυμβητήριο να είναι ακατάλληλο σε μία πισίνα, και μάλιστα μόνιμα ακατάλληλο από το 2002 που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η αριστερή πισίνα, των 50μ. που γίνονται οι αγώνες πόλο έχει πράσινο νερό, τουτέστιν ακατάλληλο, σύμφωνα πάντα με τον αστικό μύθο. Η δεξιά, του καταδυτηρίου έχει μπλε νερό, άρα πεντακάθαρο, γάργαρο τρεχούμενο, πόσιμο κατά την άποψη ορισμένων.

Άλλοι απλά υποστηρίζουν πως τα νερά δεξιά, είναι απλά τιρκουάζ, σπάνια νερά, σαν της Λευκάδας κι όχι συνηθισμένα μπλε.

Άλλοι λένε πως τούτο οφείλεται στον χρωματισμό των υδάτων, ανάλογα με το εάν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή η Ν.Δ. γεγονός που είχε εφαρμογή και στο βάψιμο εξωτερικών χώρων κλπ.

Ουδείς μπορεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο η διαφορά στο χρώμα να έχει να κάνει με τα πλακάκια, με το εύρος ή βάθος κάθε μίας δεξαμενής κλπ.

Άπαξ και το προσφερόμενο θέαμα στα παιχνίδια πόλο είναι χαμηλού επιπέδου, τέτοιες συζητήσεις γίνονται μεταξύ των θαμώνων του κολυμβητηρίου.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech