Θύελλα αντιδράσεων κατά Αυγενάκη

Τετάρτη, Μάιος 26, 2021 - 10:00πμ

Η αναφορά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη  για συμπαιγνίες αποφάσεων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε θιγόμενα σωματεία.

Παραθέτουμε τις αντιδράσεις σωματείων αλλά και του ΚΙΝΑΛ:

ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82 - ΑΧΑΪΚΟΣ

Μια οφειλόμενη απάντηση σχετικά με τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
Τα δύο σωματεία αποφασίσαμε να βγάλουμε από κοινού ανακοίνωση με την απαράδεκτη ανακοίνωση χθες του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Ο Α.Ο. Αχαγιά 82 και ο ΓΣ Αχαϊκός υποβάλαμε την συμπληρωματική αίτηση για το μητρώο τον μήνα Ιανουάριο εμπρόθεσμα βάση της ανακοίνωσης της ΓΓΑ. Εκ παραδρομής δεν αναρτήθηκε το σώμα ενός εγγράφου, αλλά αναρτήθηκε κανονικά το πρωτοκολλημένο έγγραφο κατάθεσης του από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παρόλο που όταν επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα της ΓΓΑ μας αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματος, μας απάντησαν ότι επειδή έκλεισε το σύστημα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και έχουμε απωλέσει το δικαίωμα της ψήφου. Για του λόγου το αληθές πριν από λίγο διάστημα μας πιστώθηκε στους λογαριασμούς μας η επιχορήγηση της ΓΓΑ. Αλλά Παρ όλα αυτά δικαίωμα ψήφου δεν ΕΧΟΥΜΕ. Για το λόγο αυτό επειδή θεωρούμε ότι πρόκειται για την μέγιστη αδικία προσφύγαμε στη δικαιοσύνη για να μας επιτραπεί να ασκήσουμε όπως προβλέπεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του εκλέγειν!!!!!

ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΓΑΥΚΟΥ 2017

Τα Δ.Σ του ΓΛΑΥΚΟΣ ΑΟ και των ΝΕΩΝ ΓΛΑΥΚΟΥ 2017 αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη για την δικαίωση της προσφυγής και την παρουσία μας με δικαίωμα ψήφου και των δύο Σωματείων στις Εκλογές της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου 2021.
Εμείς όπως και πολλά άλλα Σωματεία που δικαιώθηκαν θα μετέχουμε στις Εκλογές για την ανάδειξη της καινούργιας Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με σκοπό να συμβάλλουμε σ' ένα καλύτερο αύριο για το Ελληνικό Μπάσκετ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, με πρώτα τα Σωματεία αλλά και τους Ερασιτέχνες Παράγοντες που μοχθούν καθημερινά για να κρατούν το ΜΠΑΣΚΕΤ στην κορυφή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

ΣΥΡΙΖΑ

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για «επιστράτευση» του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου να μη διεξαχθούν οι προγραμματισμένες -με φυσική παρουσία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της «Λεωφόρου»- για τις 30 Μαΐου αρχαιρεσίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).
«Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι,» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:
«Εμφανής ο πανικός της κυβέρνησης μετά την πλήρη αποτυχία της να χειραγωγήσει τις Ομοσπονδίες.
Μετά τη χθεσινή αποτυχημένη απόπειρα του κ. Αυγενάκη - με απαράδεκτη παρέμβαση στη δικαιοσύνη - να ελέγξει τις εκλογικές διαδικασίες στην ΕΟΚ, " επιστρατεύτηκε" σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέλαβε να ακυρώσει τις εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί επικίνδυνη αντιδημοκρατική ολίσθηση αμφισβήτησης των αποφάσεων της δικαιοσύνης, ευθεία βολή στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ποινικοποιεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Η κυβέρνηση φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ανώμαλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μπάσκετ.
Την καλούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ελέγχου, χειραγώγησης και εγκαθίδρυσης κομματικού κράτους στον αθλητισμό».

ΚΙΝΑΛ

Οι ωμές Κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του Αθλητισμού συνεχίζονται.
Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης συνεχίζει τις επιθέσεις κατά πάντων. Αν και έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος loser στις εκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, συνεχίζει να προκαλεί.
Χθες τόλμησε να «κατηγορήσει» την εκλεγμένη Πρόεδρο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ακόμα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για συμπαιγνίες αποφάσεων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης με την Ομοσπονδία του Μπάσκετ.
Η Ομοσπονδία του Μπάσκετ σεβάστηκε τις αποφάσεις της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και συνεχίζει να τις εφαρμόζει. Προκλητικά και αντισυνταγματικά ο Υφυπουργός τις καταδικάζει.
Το μόνο που μένει είναι να «στήσει» τριμελή παραδικαστική διοίκηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τους συνεργάτες του, (όπως έπραξε στο πρόσφατο παρελθόν με άλλες Ομοσπονδίες) προσπαθώντας να τους διορίσει στις Διοικήσεις.
Ως πότε κύριε Μητσοτάκη θα συνεχίσετε να «χρησιμοποιείτε» σε αυτές τις πρακτικές τον Υφυπουργό;
Το κακό που προκαλείτε στο Αθλητικό Κίνημα πρέπει να σταματήσει!

Υποστήριξη: SilkTech