Θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ και Ολυμπιονίκης βρέθηκε νεκρός στον Πειραιά!

Σάββατο, Ιούλιος 11, 2020 - 12:11μμ
allstarbasket.gr

Βαθιά θλίψη και σοκ προκλήθηκε στον χώρο του μπάσκετ, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, από την είδηση πως η σορός του ηλικιωμένου άνδρα που βρέθηκε νεκρός -από πνιγμό- στην παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά, ανήκει στον Παναγιώτη Μανιά, παλαίμαχο άσο του Πανελληνίου αλλά και Ολυμπιονίκη.

Ο 87χρονος (γεννημένος το 1993) ήταν μέλος της Εθνικής Ανδρών, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 24 φορές, σημειώνοντας 183 πόντους. Συμμετείχε στο Eurobasket 1951, στους Μεσογειακούς Αγώνες σε δύο το 1951 και το 1955, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952. Στη διάρκεια της αθλητικής του πορείας, υπήρξε ακόμη αθλητής του στίβου, σε ύψος και μήκος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλος, ενημερώθηκε άμεσα για το γεγονός και η ΕΟΚ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της κηδείας του.

ΠΣΑΚ: «ΣΟΚ!»

Τα συλλυπητήριά του όπως και το σοκ, για την απώλεια του Παναγιώτη Μανιά, εξέφρασε ο ΠΣΑΚ το πρωί του Σαββάτου.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων παικτών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του παλαιού παίκτη του Πανελλήνιου και της Εθνικής ομάδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Συγκεκριμένα ο ΠΣΑΚ έγραψε για την απώλεια του Παναγιώτη Μανιά:

“ΣΟΚ!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό του Παναγιώτη Μανιά.

“Συγκλονιστήκαμε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του”.

Η “οικογένεια” του ελληνικού μπάσκετ “έχασε” ένα μέλος της.

“Κουράγιο στους οικείους του”.

Υποστήριξη: SilkTech