Θρίαμβος για την Εθνική Νεανίδων στο παγκόσμιο - Συμμετέχουν οι Πατρινές Μπιτσάκου και Γιαννακέα

Σάββατο, Σεπτέμβριος 1, 2018 - 12:27μμ

Θρίαμβο για την ελληνική υδατοσφαίριση συνιστά όχι μόνο η νίκη, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο επιτεύχθηκε, για την Εθνική ομάδα των Νεανίδων των Πατρινών Μπιτσάκου και Γιαννακέα, στον αγώνα της προημιτελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στο Βελιγράδι.

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου διέσυραν τη Ρωσία με 10-6 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον ημιτελικό της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (αύριο) στις 20.20 απέναντι στην Ισπανία (επικράτησε με 13-10 της Ουγγαρίας).

Η ελληνική ομάδα, παρά τον τραυματισμό της Μαργαρίτας Μπιτσάκου που απουσιάζει απο την αρχή της διοργάνωσης (έσπασε το δάκτυλό της), ήταν υπέροχη. Έπαιξε καταπληκτική άμυνα και είχε πολυφωνία στην επίθεση (σκόραραν 7 παίκτριες), διατηρώντας απο την αρχή του αγώνα μια διαφορά ασφαλείας που μεγάλωνε στο πέρασμα του χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα προηγήθηκε στην αρχή της τελευταίας περιόδου με 10-3!!

«Παίξαμε πολυ καλή άμυνα και όταν παίζεις καλή άμυνα έχεις πάντα τύχη στο παιχνίδι. Είμαι πολυ χαρούμενος για την εμφάνιση. Εάν παίξουμε έτσι απέναντι στην Ισπανία θα έχουμε τύχη στον αυριανό ημιτελικό. Δεν θέλω να κάνω προγνωστικά. Βήμα - βήμα έρχεται η όρεξη» υποστήριξε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας ο Κώστας Δήμου.

Οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 3-1, 1-3

Ελλάδα (Κώστας Δήμου): Αρχοντάκη, Φουντωτού, Νίνου Π, Λούδη 1, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου Ει. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κατσίμπρη 2, Δούλη 1, Κοντονή 1, Μπιτσάκου, Γιαννακέα.

Υποστήριξη: SilkTech