Το… θαύμα της Παναχαϊκής κρατάει ενάμιση χρόνο και την οδηγεί στη… Σουπερλίγκ

Τρίτη, Φεβρουάριος 13, 2018 - 3:47μμ

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο ξεκίνησε η προσπάθεια να «αναστηθεί» η Παναχαϊκή, με στόχο ένα υγιές ποδοσφαιρικό πρότυπο που συναντά κανείς στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και λιγότερο στο Ελληνικό, δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι το αποτέλεσμα θα δικαίωνε τις προσπάθειες της Πατρινής ομάδας τόσο σύντομα. Η Παναχαϊκή όχι μόνο αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φετινής Φούτμπολ Λιγκ αλλά η πορεία των «κοκκινόμαυρων» στον πρώτο γύρο είναι καλύτερη από ότι θα περίμενε ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους.

Κι αν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή αυτήν τη μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια που γίνεται στην Πάτρα, έμελλε όμως πολύ σύντομα να την μάθει και ολόκληρη η Ελλάδα. Ίσως πιο γρήγορα και από ότι φαντάζονταν οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν το «κοκκινόμαυρο» δημιούργημα.

Η Παναχαϊκή θεωρείται και δικαίως, από τους ειδικούς και αναλυτές, η πιο στιβαρή και οργανωμένη ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (παρά μία αγωνιστική, ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού) φαίνεται ότι το φετινό πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας είναι μια κούρσα για τρεις.

Άρης, Παναχαϊκή και ΟΦΗ είναι οι ιστορικές ομάδες που βρίσκουν τον δρόμο τους και θα παλέψουν μέχρι τέλους για την άνοδο.

Η Παναχαϊκή για να φτάσει μέχρι εδώ έχει πετύχει ένα μίνι «θαύμα», καθώς έχει υποπολλαπλάσιο μπάτζετ από τους βασικούς ανταγωνιστές της και ένα από τα χαμηλότερα της κατηγορίας.

Οι «κοκκινόμαυροι» βασισμένοι στην ομοιογένεια, το οικογενειακό κλίμα και την καθημερινή δουλειά, έχουν το μοναδικό αμιγώς Ελληνικό ρόστερ από όλες τις ομάδες των δύο πρώτων κατηγοριών στην Ελλάδα!

Με ένα μείγμα εμπειρίας και κυρίως ταλέντου, οι «κοκκινόμαυροι» έμειναν πιστοί στις δεσμεύσεις τους, άπλωσαν τα… πόδια τους μόνο μέχρι εκεί που μπορούν να βραχούν, έκαναν μετρημένες και προσεκτικές προσθήκες δημιουργώντας ένα εκρηκτικό σύνολο, βασισμένο στους παίχτες που έφεραν την Παναχαϊκή στη Φούτμπολ Λιγκ από τη Γ’ Εθνική αλλά και ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την κατηγορία.

Η εκπληκτική ανταπόκριση του ρόστερ, τόσο σε θέαμα όσο και σε ουσία αποτελεί ένα ακόμα εχέγγυο των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Με πρωτεργάτη τον Κώστα Κατσουράνη, μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της Ελλάδας που έχει αναλάβει αυτό το εγχείρημα, όσο και όλο το τεχνικό και αγωνιστικό τιμ που απαρτίζεται από ανθρώπους νεαρούς σε ηλικία, φιλόδοξους και κυρίως «δουλευταράδες» με λίγα λόγια και καλά…

Η Παναχαϊκή έχοντας γερά τα θεμέλιά της, αγωνίζεται για το καλύτερο και μάλιστα κοιτώντας το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου, έχει προβάδισμα για να πετύχει αυτό που πριν από 1,5 χρόνο φάνταζε αδιανόητο.

Οι «κοκκινόμαυροι» έχουν τους κύριους ανταγωνιστές της (Άρη και ΟΦΗ) στην έδρα τους στο δεύτερο μισό, τα Τρίκαλα και τον Κισσαμικό που ακολουθούν (στη βαθμολογία) εκτός έδρας, το ντέρμπι της Αχαΐας με τον Παναιγιάλειο στο Αίγιο, την Καλαμαριά μέσα, την Δόξα εκτός και την Σπάρτη στην Αγυιά.

Και όλα αυτά τις επόμενες 40 μέρες, που θα αποβούν καθοριστικές για οποιαδήποτε συνέχεια στη χρονιά…..

Αν τα καταφέρουν, θα αποδείξουν ότι στον αθλητισμό, η ομοιογένεια, το να μένεις σταθερός στο πλάνο και η σωστή οργάνωση, πάντα δικαιώνονται…

Διότι η Παναχαϊκή έφτασε ως εδώ βάζοντας ήδη και νεαρούς ποδοσφαιριστές από την περιοχή στην καλοκουρδισμένη μηχανή της! Από τον πρώτο χρόνο…

Υποστήριξη: SilkTech