Τέταρτη η Εθνική παίδων των Πατρινών Μπιτσάκου και Αλμύρα

Δευτέρα, Αύγουστος 13, 2018 - 11:10πμ

Την τέταρτη θέση στο διεθνές τουρνουά "Darko Cukic Memorial", στο Βελιγράδι πήρε τελικά Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Παίδων των Πατρινών Μπιτσάκου και Αλμύρα, αφού στον μικρό τελικό ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 11-7.

Η ομάδα του Βενετόπουλου ολοκληρώνει αυτό το τουρνουά με γενικά πολύ καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση και φυσικά θετικό απολογισμό, πέντε νίκες σε επτά παιχνίδια.

Απλά δεν ήλθε το μετάλλιο που το ήθελε πολύ. Τα παιδιά αυτά έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και ψυχή και δείχνουν πως θα συνεχίσουν τη θετική παράδοση στις παραγωγικές ακαδημίες της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Στο ματς με τις ΗΠΑ οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι για τρία οκτάλεπτα, καθώς οι Έλληνες διεθνείς φάνηκε να αιφνιδιάζονται. Έτσι οι Αμερικανοί πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το αύξησαν σημαντικά. Τα παιδιά του Νίκου Βενετόπουλου, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω με 10-4 στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, έκαναν ένα σερί 3-0 μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου δείχνοντας πως θα παλέψουν με κάθε ικμάδα της δύναμής τους. Όμως, οι ΗΠΑ ανασυντάχθηκαν και έμειναν ψύχραιμοι διαχειριζόμενοι τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 2-3, 3-1.

Η σύνθεση και τα γκολ της Ελλάδας: Καρακούρος Ι., Μπέλεσης, Μπουζαλάς, Καρακούρος Μιχ., Αλμύρας 2, Φωτεινάκης, Δήμος, Χαλκιάς, Παπανικολάου 1, Μπιτσάκος 2, Μοσχοβέλης, Γαλάνης 2, Καραπέτσας. Εκτός 13άδας ήταν ο Μαθιόπουλος, λόγω ασθένειας.

Το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά κατέκτησε το Μαυροβούνιο που νίκησε στον μεγάλο τελικό τη Σερβία με 12-8.

Υποστήριξη: SilkTech