Τέλος και στο βόλεϊ, ποιοι ανεβαίνουν - ποιοι πέφτουν

Τετάρτη, Μάιος 20, 2020 - 8:00πμ
Τα κορίτσια του Απόλλωνα

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π συνεδρίασε την Κυριακή 14/ μέσω τηλεδιάσκεψης και με αίσθημα ευθύνης αφού έλαβε υπόψη, την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κατά την συνεδρίαση της στις 7/5 και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.ΠΕ.Π, που συνεδρίασε την 3/5 αποφασίστηκε ομόφωνα, η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης, εκτός των πρωταθλημάτων Κ-18 Αγοριών και Κοριτσιών, επικυρώνοντας τις υπάρχουσες βαθμολογίες και κατάταξη ανά πρωτάθλημα και ομίλους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, εκπρόσωπος της Ε.Σ.ΠΕ.Π και με δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Γυναικών θα είναι, η ομάδα του Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ. Σε περίπτωση μη αποδοχής της συμμετοχής της, το δικαίωμα θα το έχουν οι επόμενες ομάδες που σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη είναι οι ομάδες Ε.Α.Π. – Ερυθρός Αστέρας και Ομόνοια Ναυπάκτου.

Επίσης από την Β' Εθνική κατηγορία Γυναικών, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα διότι όλες μαθηματικά, είχαν τις προϋποθέσεις για παραμονής τους.

Από την τοπική κατηγορία του πρωταθλήματος Γυναικών προβιβάζονται απευθείας στην Β' Εθνική Γυναικών, οι πρωτοπόρες ομάδες των τριών (3) ομίλων, δηλαδή η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε., ο Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ και Ν.Ο.Κ. «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», καθώς επίσης και η 2η ομάδα από κάθε όμιλο, δηλαδή οι (Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ, Σ.Φ.Π. ΙΡΙΣ ΑΡΓΟΥΣ και Α.Σ.Π. ΤΡΙΠΟΛΗΣ) με την προϋπόθεση ότι το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. θα συμφωνήσει στην πρότασή του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π, ότι για λόγους οικονομικούς το πρωτάθλημα της Β ΄Εθνικής Γυναικών την Αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σε ομίλους.

Από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Ανδρών και για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και λόγω της ιδιαιτερότητας που υπάρχει στο τόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η Ομοσπονδία για τις ομάδες και την βαθμολογική τους κατάταξη ανά όμιλο, ώστε το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίσει για τις απαιτούμενες ενέργειες κατάταξή τους και ανάδειξης εκπροσώπου.

Τέλος όπως κάθε χρόνο, αποφασίστηκε να προσκληθούν τα σωματεία της Ένωσης όπως αποστείλουν με έγγραφο τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα 2020-21 της νέας αθλητικής περιόδου και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ

Εγγράφως και με τον πλέον επίσημο τρόπο η ΕΟΠΕ ενημέρωσε σήμερα την ΕΣΠΕΠ για την απόφαση για κλήρωση στην Β' Εθνική βόλεϊ των Ανδρών. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ενημέρωσε ότι στις Ενώσεις ανά την Ελλάδα σε πρωταθλήματα με δύο Ομίλους θα διεξάγεται κλήρωση για την ανάδειξη του πρωταθλητή μεταξύ των ομάδων που ήταν στην κορυφή έως πριν την διακοπή
λόγω του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει ότι στην ΕΣΠΕΠ θα γίνει κλήρωση μεταξύ Κόροιβου και Αρατου Κιάτου για τον τίτλο στην Β΄Εθνική Ανδρών και την άνοδο στην Α2 Εθνική.

Υποστήριξη: SilkTech