Τέλος εποχής στην Άρσεναλ-Αποχωρεί μετά από 22 χρόνια ο Βενγκέρ

Παρασκευή, Απρίλιος 20, 2018 - 2:07μμ

Γυρίζει σελίδα η Αρσεναλ. Μετά από 22 χρόνια παραμονής του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της, η διάσημη αγγλική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα πως στο τέλος της σεζόν ο Αλσατός τεχνικός θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της! «Merci Arcene» (σ.σ. ευχαριστώ Αρσέν) είναι το σχετικό μήνυμα της Αρσεναλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μετά από σκέψη και τις συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας, θεωρώ πως είναι σωστή η απόφαση ν' αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ στο τέλος της σεζόν. Η Αρσεναλ θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τη στηρίζω για πάντα», δήλωσε σχετικά ο διάσημος κόουτς στην ιστοσελίδα των «κανονιέρηδων» και συμπλήρωσε:

«Είμαι ευγνώμων για το προνόμιο που είχα να υπηρετήσω τον σύλλογο για τόσα πολλά αξέχαστα χρόνια. Υπηρέτησα την ομάδα με απόλυτη αφοσίωση και εντιμότητα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς που έκαναν την ομάδα τόσο ξεχωριστή για εμένα. Προτρέπω τους οπαδούς μας να σταθούν στο πλευρό της ομάδας ως το τέλος. Σε όλους όσοι αγαπούν την Άρσεναλ λέω να υπερασπίζονται τις αξίες του συλλόγου.»

Η ανακοίνωση της Αρσεναλ: «Ο Αρσέν Βενγκέρ θα καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη του νέου προπονητή το συντομότερο δυνατό. Ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλο σχόλιο σε ότι αφορά τον προπονητή μέχρι να γίνει η πρόσληψη».

Η απόφαση αυτή σίγουρα ικανοποιεί τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι, μετά και την φετινή αποτυχία να διεκδικήσει το τρόπαιο της premier league, ζητούσαν επίμονα να τεθεί τέλος στη «βασιλεία» του Βενγκέρ στην ομάδα.

O 68χρονος προπονητής ανέλαβε την ομάδα του βόρειου Λονδίνου την 1η Οκτωβρίου 1996 αντικαθιστώντας τον Μπρους Ρίοχ και είναι ο μακροβιότερος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο της. Είναι αυτός που οδήγησε την Άρσεναλ στους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της, καθώς κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1998, 2002, 2004) και πέντε φορές τερμάτισε στη δεύτερη θέση: 1999, 2000, 2001, 2003, 2005). Κατέκτησε επίσης έξι κύπελλα (1998, 2002, 2003, 2005, 2014, 2015), άλλα τόσα Κομιούνιτι ή Τσάριτι Σιλντ (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015)

Ο Βενγκέρ έφθασε στο Λονδίνο για την Αρσεναλ στις 22 Σεπτεμβρίου 1996, αφήνοντας τους Ιάπωνες της Ναγκόγια Γκράμπους και αντικρίζοντας  τα αγγλικά ταμπλόιντ να γράφουν στο οπισθόφυλλό τους «Arsene Who» (Ποιος Αρσέν;)

Επισήμως, ανέλαβε τα καθήκοντά του την πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου, αν και το πρώτο του παιχνίδι, έφτασε 11 ημέρες μετά (0-2 εναντίον της Μπλάκμπερν).  Τότε άρχισε ένα ταξίδι που ακόμα και ο ίδιος  δεν θα μπορούσε να φανταστεί, ότι θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Μάλιστα πριν δοκιμάσει την ασιατική εμπειρία, αμέσως μετά με το πέρασμά του από τη Μονακό, περπάτησε στο Ρέντη, με την προοπτική να καθήσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά τελικά, ο Αλσατός κόουτς προτίμησε να αλλάξει ήπειρο, δούλεψε στην Ιαπωνία και μετά ταξίδεψε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του με την Άρσεναλ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech