Τελικός Κυπέλλου: Δηλώσεις Πρωταγωνιστών και χαρτοπόλεμος

Σάββατο, Μάιος 8, 2021 - 6:25μμ

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα Πάτρας στο ΟΑΚΑ. Σε αυτήν μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο ομάδων και συγκεκριμένα οι Oded Kattash, Μάκης Γιατράς, Ιωάννης Παπαπέτρου και Δημήτρης Αγραβάνης.

Αναλυτικά ο Ισραηλινός προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος είπε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Προμηθέα για την παρουσία στον τελικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την παρουσία στον τελικό. Είμαστε στον πρώτο στόχος από τους δύο στόχους μας. Παίζουμε καλά αμυντικά αυτή την περίοδο. Η πίεση που υπάρχει μας αρέσει. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον Προμηθέα, την τελευταία φορά που έπαιξε εδώ ο Προμηθέας κέρδισε. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορούν να γίνουν τα πάντα και είμαστε ενθουσιασμένοι για τον τελικό»
Για τον τελικό: «Είναι πάντα καλό. Δεν είναι τίποτα εύκολο όταν παίζεις με μια πολύ καλή ομάδα, δεν είναι τίποτα εύκολο. Σε αυτή την καμπή της σεζόν τα πάντα αρχίζουν από την άμυνά μας. Πρέπει να βγούμε με τη σωστή ενέργεια και νοοτροπία για να πάρουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό έχουμε κάνει τον τελευτταίο μήνα στο πρωτάθλημα με εξαίρεση ένα παιχνίδι. Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει να παίξουμε επιθετικά και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε».

O ομόλογός του Μάκης Γιατράς Δήλωσε:
«Εύχομαι του χρόνου να είναι διαφορετικές οι συνθήκες, να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Έχει μεγάλη σημασία και θα είναι όλοι χαρούμενοι με αυτό. Πατάμε στα πόδια μας, αν και κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα, ξέρουμε ότι έχουμε μικρή ιστορία, ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Από την ομάδα και μένα προσωπικά υπάρχει σεβασμός, αλλά όχι φόβος. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά σεβόμαστε και την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Έχουμε διάθεση, θέληση, κάποιοι μπορούν να πουν ότι είμαστε ευχαριστημένοι που φθάσαμε ως εδώ, αλλά εμείς θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κάνουμε».

Aπό την πλευρά του ο αρχηγός των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης Iωάννης Παπαπέτρου ανέφερε:
Για την πίεση για κατάκτηση του τίτλου: «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό πρέπει να μάθεις να παίζεις με πίεση. Δεν είναι μόνο για φέτος, αλλά κάθε χρόνο ο στόχος είναι να κερδίζουμε τους εγχώριους τίτλους. Είναι μια πίεση που είμαστε συνηθισμένοι που παίζουμε με αυτή σε όλη την καριέρα μας. Έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Τίποτα δεν είναι αρκετό για ένα σύλλογο με τόσο κόσμο πίσω του».
Για τον Τζιάν Κλαβέλ: «Προφανώς και θα είναι μια νέα προσθήκη. Θα δώσει διαφορετική δυναμική. Έχει παίξει στην Ευρώπη και έχουμε εικόνα να δούμε πώς θα κινηθεί. Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι και γι αυτόν και για όλη την ομάδα. Ανυπομονούμε για το παιχνίδι».

Tέλος ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό και αρχηγός του Προμηθέα Πάτρας Δημήτρης Αγραβάνης είπε:
«Βρισκόμαστε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό. Πέρσι δεν τα καταφέραμε, φέτος είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Είχαμε πολλές δυσκολίες φέτος και με τον κορωνοϊό και με κάποιες αλλαγές ξένων, αλλά τώρα πιστεύω πως είμαστε στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας για το τέλος της σεζόν».

ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Η κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Προμηθέα Πάτρας - και βασικά με τον Βαγγέλη Λιόλιο - έχει πλέον ένα ακόμα επεισόδιο, με τους "πράσινους" να εκδίδουν επιθετική ανακοίνωση.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα θα γίνει κανονικά στο ΟΑΚΑ παρά το αίτημα των Πατρινών για αλλαγή έδρας, αλλά και την ανακοίνωση των Πατρινών όπου ζητούσαν από το "τριφύλλι" να ζητήσει και αυτό να γίνει σε ουδέτερη έδρα ο τελικός, οι "πράσινοι" κατηγορούν τους Πατρινούς για το σπάσιμο της συμφωνίας κυρίων για τον αριθμό των ξένων των ομάδων που συμμετείχαν στο Super Cup, ενώ προτείνουν να γίνει ο τελικός στο ΣΕΦ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για τον Βαγγέλη Λιόλιο από την πλευρά τους αναφέρουν ότι "η προσωπική φιλοδοξία του χρηματοδότη του Προμηθέα οδήγησε στο να χρησιμοποιηθεί η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στην υποψηφιότητά του για την ΕΟΚ", ενώ κάποια στιγμή αναφέρουν:

"Ποιος μιλάει για ηθική, λοιπόν; Αυτός που αμφισβητεί δημοσίως συμφωνίες κυρίων και ρίχνει την ευθύνη στους υπόλοιπους; Αυτός που χρησιμοποιεί την ομάδα του για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους χωρίς κανέναν σεβασμό προς τις υπόλοιπες ομάδες"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από το ξεκίνημα της σεζόν και θέλοντας να διαφυλάξει την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ΕΣΑΚΕ, που επιτυχώς είχε ξεκινήσει, πρότεινε να μη δημοσιοποιούνται οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν εντός του Συνδέσμου μας.
Μάλιστα, μαζί με την ΑΕΚ παραιτηθήκαμε από τα τηλεοπτικά μας συμβόλαια προκειμένου να επιτευχθεί η κεντρική διαχείριση και να ενισχυθεί η ενότητα των σωματείων έχοντας ως μοναδικό γνώμονα τη βελτιστοποίηση του Πρωταθλήματος.
Δυστυχώς, ωστόσο, κάποιοι μη σεβόμενοι τα ανωτέρω, κοινοποίησαν αποσπασματικά όσα ειπώθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Μ. Πέμπτης επ' αφορμή της συμφωνίας κυρίων μεταξύ Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα, με αποτέλεσμα και δημόσιες τοποθετήσεις επί των διαρροών.
Δεν θα τοποθετηθούμε στα όσα τραγελαφικά ακούστηκαν περί δόλου και φόβου μας (!). Η άμεμπτη πορεία μας δίνει όλες τις κατάλληλες απαντήσεις. Θα σταθούμε, όμως, στην αμφισβήτηση της ηθικής μας και δη σχετικά με τη στάση μας στην εμπλοκή του ΕΣΑΚΕ στα όσα διαδραματίστηκαν στην ΕΟΚ, παραθέτοντας τα γεγονότα προς κρίση όλων.
Στις 23/3/2021 έφτασε επιστολή υπογεγραμμένη από 22 σωματεία μπάσκετ με πρώτο τον Προμηθέα Πάτρας και πληρεξούσιο δικηγόρο τον νομικό σύμβουλο του Προμηθέα με συγκεκριμένο ερώτημα (!) προς τον ΕΣΑΚΕ. Το «ερώτημα» ήταν εάν ο ΕΣΑΚΕ συμμετείχε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΟΚ στις 22/3 ή στις 18/3 και αν έχει συμμετάσχει σε κάποιο Δ.Σ. τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η απάντηση ήταν πως ουδέποτε ο ΕΣΑΚΕ, τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον, έχει συμμετάσχει σε οποιοδήποτε Δ.Σ. της ΕΟΚ. Η δική μας πρόταση και θέση ήταν πάγια πως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση και πως ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να μείνει εκτός της προεκλογικής διαμάχης που αφορά την ΕΟΚ.
Ο εκπρόσωπος του Προμηθέα επέμενε πως όχι μόνο πρέπει να απαντήσουμε, μα και να απαιτήσουμε νέο έκτακτο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία, για να συμμετάσχουν τα τρία μέλη που εκπροσωπούν τον ΕΣΑΚΕ, δηλαδή, ο Πρόεδρος, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ και -φυσικά- ο εκπρόσωπος του Προμηθέα.
Η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ επεσήμανε πως χρειάζονται έντεκα μέλη για να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ., αλλά ο εκπρόσωπος του Προμηθέα επέμενε (γιατί άραγε;) να... προχωρήσουμε.
Σε εύλογη και ρητορική ερώτησή μας γιατί δέκα χρόνια δεν δείξαμε ως ΕΣΑΚΕ αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον για τα Δ.Σ. της ΕΟΚ, η απάντηση ήταν πως τώρα είναι το πιο σημαντικό (!). Και πως να μην είναι σημαντικό καθώς υπάρχει η υποψηφιότητα του χρηματοδότη του Προμηθέα για την προεδρία της Ομοσπονδίας και στο βωμό αυτής διαδραματίζονται γεγονότα που μόνο την ενότητα του αθλήματος δεν εξυπηρετούν.
Τέθηκε μάλιστα το θέμα αν το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ θα πρέπει να ορίσει στα μέλη του τι να ψηφίσουν (!) σε περίπτωση νέας ψηφοφορίας στην ΕΟΚ.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από την αρχή επέμενε στην ελεύθερη βούληση των εκπροσώπων. Να τονίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ είχε εκπρόσωπο στην ΕΟΚ, καθώς ίσχυε το παλιό Δ.Σ.
Εν τέλει, φυσικά, δεν έγινε έκτακτο Δ.Σ. στην ΕΟΚ, διότι δεν βρέθηκαν τα μέλη που απαιτούνταν και όλο αυτό αποδείχθηκε πως ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.
Δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς η ουσία είναι προφανής...
Εν κατακλείδι, η προσωπική φιλοδοξία του χρηματοδότη του Προμηθέα οδήγησε στο να χρησιμοποιηθεί η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στην υποψηφιότητά του για την ΕΟΚ, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα και θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς για την ενότητα στον ΕΣΑΚΕ. Συνεχίζοντας, μάλιστα, την αδιέξοδη και επικίνδυνη αυτή πρακτική, εξέδωσε ανακοίνωση εμπλέκοντας το ζήτημα της έδρας του τελικού με την επίθεσή του προς ΕΟΚ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «μετά την πρόχειρη και σκανδαλώδη απόφαση της απελθούσας διοίκησης του κ. Βασιλακόπουλου που έτρεξε τη τελευταία μέρα της διοίκησης να ορίσει ως έδρα του τελικού το ΟΑΚΑ (έδρα ενός εκ των τεσσάρων διεκδικητών...)».
Ποιος μιλάει για ηθική, λοιπόν; Αυτός που αμφισβητεί δημοσίως συμφωνίες κυρίων και ρίχνει την ευθύνη στους υπόλοιπους; Αυτός που χρησιμοποιεί την ομάδα του για να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους χωρίς κανέναν σεβασμό προς τις υπόλοιπες ομάδες;
Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Πλέον, τα σωματεία έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θέλει ο κύριος Λιόλιος να διοικείται το Ελληνικό μπάσκετ.
Και επειδή ο Παναθηναϊκός ούτε δόλο έχει ούτε φοβάται κανέναν και κυρίως δεν έχει τη διάθεση να δώσει άλλοθι στα πολιτικά παιχνίδια του Προμηθέα, σήμερα που έχει προκριθεί, προτείνει ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας".

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Λίγη ώρα λοιπόν μετά την επιθετική ανακοίνωση των "πράσινων", όπου μεταξύ άλλων πρότειναν να γίνει ο τελικός στο ΣΕΦ, οι Πατρινοί απάντησαν με δική τους ειρωνική ανακοίνωση, στην οποία κατέληξαν αναφέροντας ότι από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός ζήτησε και αυτός επίσημα την αλλαγή έδρας του τελικού, τότε τον καλεί σε τηλεσυνάντηση για να αποφασίσουν από κοινού σε ποιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Πραγματικά απορούμε που η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στο απλό αίτημα μας για να μη τελεσθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ απαντά με μια μακροσκελή ανακοίνωση τοποθετούμενη σε άσχετα ζητήματα προσπαθώντας να εμπλέξει πρόσωπα και εκλογές ΕΟΚ σε ένα απλό αλλά καίριο ερώτημα. Επειδή σε καμία περίπτωση δεν έχουμε σκοπό να δυναμιτίσουμε το κλίμα πριν το τελικό της Κυριακής που για εμας είναι γιορτή γιαυτό και δεν θα απαντήσουμε στις προκλήσεις. Από Δευτέρα...

Σε κάθε περίπτωση χαιρόμαστε που η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ συμφωνεί και επισήμως στο αίτημα μας να μην γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ. Γιαυτό καλούμε σήμερα το απόγευμα στις 6 ή όποια άλλη ώρα σήμερα μπορούν σε τηλεσυνάντηση τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ, τον εκπρόσωπο της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και μαζί με εκπρόσωπο της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ώστε να αποφασίσουν από κοινού για το γήπεδο τέλεσης του τελικού".

ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΗΛΑ

Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα Βουλευτή ΝΔ Αχαΐας για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος ανδρών Παναθηναΐκός – Προμηθέας:
"Είναι η δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της ομάδας μας, του Προμηθέα, στον τελικό κυπέλλου ανδρών και ευελπιστούμε αυτή τη φορά να τους δούμε νικητές. Το θαύμα «Προμηθέας» συνεχίζεται για ακόμα μία χρονιά κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Παρά το πολεμικό κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ώρες νικητής βγήκε ο Αθλητισμός. Εύχομαι καλή επιτυχία και με την κούπα στην Πάτρα μας".

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης τυ ΠΕΑΚ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Προμηθέα στον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράτξης «Πάτρα Ενωμένη»: «Κι εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον Προμηθέα στον Κυριακάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα-πρότυπο και ο καλύτερος, ταυτόχρονα, πρέσβης για την πόλη μας στα παρκέ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Του ευχόμαστε, λοιπόν, να φέρει μια ακόμη κούπα στην Πάτρα και να συνεχίσει να κρατά ψηλά την σημαία της πόλης μας. Είμαστε δίπλα στον Βαγγέλη Λιόλιο, στον Κώστα Μπακαλάρο, σε όλα τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού, στον προπονητή Μάκη Γιατρά και τους συνεργάτες του και σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Πάμε δυνατά!».

Υποστήριξη: SilkTech