Τελικός: Διαγόρας - Πάτραι!

Τετάρτη, Απρίλιος 13, 2022 - 6:46μμ
Ο Διαγόρας

Διεξήχθησαν το απόγευμα της Τετάρτης (13/4) οι δύο νοκ - άουτ ημιτελικοί του 63ου Κυπέλλου ΕΠΣ Αχαΐας, στο πλαίσιο του 6ου γύρου της φετινής διοργάνωσης, σε ουδέτερες έδρες.

Διαγόρας Βραχνεΐκων και Πάτραι θα είναι οι δύο φιναλίστ του θεσμού καθώς αμφότεροι νίκησαν Ατρόμητο και Άρη.

Στα Προσφυγικά ο Διαγόρας, η μοναδική ομάδα της Γ' Εθνικής που έφτασε τόσο ψηλά (Παναιγιάλειος και Παναχαϊκή αποχαιρέτησαν νωρίς τη διοργάνωση) νίκησε άνετα τον Ατρόμητο Πατρών με 3-0 χάρη σε γκολ των Σπανού (35'), Γεωργαντόπουλου (38') και Ν. Βλασόπουλου (52').

Στο «Κάνιστρας» το ντέρμπι Άρη Π. - Πάτραι ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό με γκολ του Γεωργόπουλου. Ήταν πρώτη μεταξύ τους νίκη φέτος, προηγήθηκαν δύο «1-1» στο πρωτάθλημα!

Έτσι μετά από δύο χρόνια, που λόγω covid η διοργάνωση δε ολοκληρώθηκε, πάμε για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στο Πάτραι και τον Διαγόρα, όπου το μεν Πάτραι φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του στη Γ' Εθνική (είναι μια ανάσα από τον τίτλο στην Α' κατηγορία και τα μπαράζ ανόδου), καθώς ο Διαγόρας υποβιβάστηκε στην Α' ΕΠΣΑ.

Ο τελικός έχει οριστεί να γίνει στα Προσφυγικά, την προσεχή (Μεγάλη) Τετάρτη 20 Απριλίου (4.30μ.μ.).

Το Πάτραι έχει 8 κατακτήσεις του τροπαίου (και 1 φορά φιναλίστ), ενώ ο Διαγόρας το κατέκτησε 2 φορές. Ο Άρης Π. παραμένει στις 7 κατακτήσεις (και 7 ακόμα φορές φιναλίστ), ενώ ο Ατρόμητος στη 1 (2 φορές φιναλίστ).

* Αύριο το πρωί στις 11.00 στα γραφεια της ΕΠΣΑ θα γίνει συναντηση των εκπροσωπών των δύο φιναλιστ με την επιτροπή πρωταθλήματος / κυπέλλου για τα διαδικαστικά του τελικού.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech