Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Πολίτη - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018 - 12:33πμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Ομοσπονδιακό προπονητή που της χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό άθλημα. Η οικογένεια του μπάσκετ είπε το στερνό «αντίο» στον Ευρωκόουτς Κώστα Πολίτη, στο Κοιμητήριο της Καισαριανής, το απόγευμα της Τετάρτης (20/6).

Συντετριμμένη η σύζυγός του Μάγδα, ανείπωτος ο πόνος για τα παιδιά του, Δέσποινα και Σταμάτη, αλλά και τα «παιδιά του» από τη χρυσή εθνική του ’87 που ήταν όλα εκεί, πλην του Νίκου Γκάλη, ο πρώτος πάντως που έσπευσε να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένειά του.

Συγκίνηση και σκυμμένα κεφάλια, από τον κόσμο που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής και να πει το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός όσο ζούσε, πρωτοπόρος στις ιδέες του ως προπονητής, όπως δήλωναν όσοι κλήθηκαν να τον αποχαιρετήσουν με μία δήλωση.

Σύσσωμη η  εθνική ανδρών, όλοι οι παίκτες από το νυν ρόστερ, φορώντας τις μπλε φανέλες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ήταν εκεί για τον τελευταίο ασπασμό στον Ευρωκόουτς. Η επιτυχία του 87 ήταν η ώθηση για την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ για τους περισσότερους από τους διεθνείς.

Ο αρχηγός της εθνικής του 87, Παναγιώτης Γιαννάκης ήρθε από τη Χαλκιδική (καμπ) αυθημερόν, ο «τίμιος γίγαντας» Αργύρης Καμπούρης, ο «μπέμπης» Φάνης Χριστοδούλου, το «παιδί αράχνη» Παναγιώτης Φασούλας, ο Νίκος Φιλίππου, ο Νίκος Λινάρδος, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Παναγιώτης Καρατζάς, ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Λιβέρης Ανδρίτσος κι ο Μέμος Ιωάννου.

Τριανταένα χρόνια και τέσσερις ημέρες μετά από το έπος του 87 που έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν τον «πατέρα» τους, όπως τον αποκαλούσαν όλοι. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τη μητέρα του, δεν μπορούσε να λείπει, αφού με το γιο του Κώστα Πολίτη, Σταμάτη, μεγάλωσαν μαζί, στην ίδια γειτονιά, στην Καισαριανή.

Τους συνδέουν εκτός από στενή φιλία, κοινή αριστερή ιδεολογία και αγώνες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν κάποιοι από τους πολιτικούς άνδρες που συνόδεψαν τον Κώστα Πολίτη στην τελευταία κατοικία του.

Το στερνό «αντίο» είπαν στον Κώστα Πολίτη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και η σύζυγος του Παύλου Γιαννακόπουλου που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή, Δέσποινα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο λόγο για τον Κώστα Πολίτη.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Σκινδήλιας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Παπαδόπουλος, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Ντέιβιντ Στεργάκος, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Απόστολος Κόντος, ο Σαράντης Παπαχρηστόπουλος, ο πρώην διαιτητής Λάρι Βορεάδης, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως ο Θοδωρής Θεοδωράκης του Εθνικού Αστέρα.

Δεκάδες αθλητικοί συντάκτες, από το χώρο του μπάσκετ, αισθάνθηκαν χρέος να συνοδεύσουν τον Κώστα Πολίτη στην τελευταία του κατοικία. Αμέτρητα τα στεφάνια... ακόμη και από ανθρώπους της καλλιτεχνικής ζωής, όπως αυτό του Γιάννη Πάριου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech