Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Καραχάλιου (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Πέμπτη, Φεβρουάριος 28, 2019 - 7:29μμ

Σε βαρύ πένθος η Ολυμπιάδα και ο πατραϊκός στίβος από την απώλεια του Γιάννη Καραχάλιου που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/2) νικημένος στα 57 του χρόνια από τον καρκίνο.

Ο εκλιπών υπήρξε πρωταθλητής στίβου, στον ακοντισμό, με την Ολυμπιάδα, την οποία υπηρέτησε και από τη θέση του προπονητή, στις μικρές ηλικίες, μέχρι τον θάνατό του.

Παράλληλα ήταν γυμναστής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας. Ανθρωπος με αγάπη μέσα του, λάτρευε τα μικρά παιδιά, τον αθλητισμό, ενώ ήταν και ιδιαίτερα φιλόζωος.

Ως αθλητής διακρίθηκε ιδιαίτερα στον ακοντισμό. Το 1981 με επίδοση 61.22μ. πέτυχε ρεκόρ για τα πατρινά δεδομένα, που δεν καταρρίφθηκε ποτέ. Εχει στην κατοχή του τα ρεκόρ Πάτρας όλων των εποχών στις κατηγορίες ανδρών (61.22μ.), νέων (60.22μ.) και εφήβων (55.20μ.)

Σε ένδειξη πένθους δεν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη καμία προπόνηση στην Ολυμπιάδα

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11π.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Αγγέλων στο Α' δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

* Από την Ολυμπιάδα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: Στις ψυχές μας είσαι ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Μόνο καλά έχουν να θυμούνται όσοι σε γνώρισαν!!! Μόνο καλό έκανες σε τούτο το μάταιο κόσμο. Μόνο πρόσφερες ανιδιοτελώς. Πάντα ψηλός και χαμογελαστός έτσι αποτυπώθηκες στις καρδιές μας!!! Το σωματείο μας είχε την τιμή να σε γνωρίσει. Πολλά παιδιά είχαν την τιμή να μάθουν από εσένα!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΥ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣ.

* Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. εξέδωσε ψήφισμα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου
αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 28 Φεβρουαρίου 2019, μετά το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Καραχάλιου, Πρωταθλητή του ακοντισμού, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Προπονητή Στίβου,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να εκφράσει επίσης στο Σωματείο του την ΄΄Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ΄΄ τα θερμά του συλλυπητήρια.
3. Να υπενθυμίσει στους πολίτες της Πάτρας τη μεγάλη προσφορά του για πολλές δεκαετίες στον Κλασσικό Αθλητισμό από όλες τις θέσεις από τις οποίες πέρασε με το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα, πάντοτε αγαπητός και ακούραστος, με υψηλά και αγνά ιδεώδη, μαχητής μέχρι το τέλος.
4. Συμμετέχοντας στο πένθος, να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία και αντί στεφάνου να κατατεθεί χρηματικό ποσόν σε Ίδρυμα της Πόλης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Βαγγέλης Τζελάτης
Η Γεν. Γραμματέας Άννα Κουτρουμπή

Ο Γ.Σ. ΑΙΟΛΟΣ Πατρών εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια και στο σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Πατρών για το θάνατο του εξαίρετου συναδέλφου προπονητή στίβου Γιάννη Καραχάλιου.

* Ο Α.Ο Γαλήνη Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο σωματείο Ολυμπιάδα Πατρών για τον θάνατο του εξαίρετου προπονητή στίβου και καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Καραχάλιου.

* Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Παναγιώτης Πετρόπουλος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου του, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή στο τμήμα στίβου της Ολυμπιάδας Γιάννη Καραχάλιου και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. «Ο Γιάννης Καραχάλιος από όποια θέση δραστηριοποιήθηκε, είτε υπηρετώντας με αφοσίωση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας, είτε τη μεγάλη του αγάπη, τον αθλητισμό, δόθηκε με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και περίσσεια προσφοράς», αναφέρει ο Παναγιώτης Πετρόπουλος.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech