Τάιγκερ Γουντς: Κι όμως είπε όχι σε πρόταση 800 εκατομμυρίων δολαρίων

Κυριακή, Αύγουστος 7, 2022 - 2:00μμ
Για τον δισεκατομμυριούχο γκόλφερ τα λεφτά δεν είναι το θέμα όταν κάνεις αυτό που αγαπάς

Ο Τάιγκερ Γουντς απέρριψε πρόταση ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να ενταχθεί στην LIV Golf Series, που υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το CEO του οργανισμού, Γκρεγκ Νόρμαν.
Ο 67χρονος Νόρμαν είπε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ότι η LIV προσπάθησε σκληρά προκειμένου να πείσει τον Γουντς, νικητή 15 major τίτλων, να γίνει μέρος του φιλόδοξου πρότζεκτ της, αφού αποτελεί κινητήριο δύναμη του αθλήματος.
Τα λεφτά, πάντως, δεν αποτελούν πρόβλημα για τον 46χρονο σούπερ σταρ του γκολφ, αφού είναι ένας από τους τέσσερις δισεκατομμυριούχους εν ενεργεία αθλητές με τους άλλους είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.
«Το ποσό έχει γίνει ήδη γνωστό (σ.σ. μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων δολαρίων) πολύ καιρό πριν αποδεχθώ εγώ τη θέση του CEO», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νόρμαν. «Ο Τάιγκερ προσελκύει τον κόσμο να δει γκολφ, σωστά; Οπότε πρέπει να κοιτάξεις να πάρεις τους κορυφαίους», συμπλήρωσε.
Ο Μπρουκς Κέπκα, ο Ντάστιν Τζόνσον, ο Φιλ Μίκελσον κι ο Μπράισον ΝτεΣαμπό είναι ορισμένοι από τους μεγάλους σταρ του γκολφ που έχουν ήδη συμφωνήσει με την LIV και ως εκ τούτου αποχώρησαν από το PGA Tour σε μια κίνηση που παρομοιάζεται από ειδικούς με τη δημιουργία της European Super League και της προσπάθειας ορισμένων εκ των «μεγάλων» της Ευρώπης ν' «αποσχιστούν» από την UEFA.
To PGA Tour ήδη έχει αρχίσει να... μοιράζει ποινές σε όσους συμφώνησαν με την LIV. Ανάμεσά τους κι ο Χένρικ Στένσον, αρχηγός της ευρωπαϊκής ομάδας για το Ryder Cup. Ο Στένσον έπαιξε πρόσφατα σε αγώνα σε πίστα που ανήκει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Νιού Τζέρζι και για τη νίκη του πήρε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ενώ εικάζεται πως υπέγραψε συμβόλαιο για 50 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Γουντς στο παρελθόν δήλωσε πως δεν ήταν υπέρ της δημιουργίας της LIV ασκώντας κριτική στον Νόρμαν. «Νομίζω ότι κάποια από τα πράγματα που κάνει δεν είναι προς το συμφέρον του αθλήματός μας», υποστήριξε.

Υποστήριξη: SilkTech