Τα σενάρια επανεκκίνησης σε Α1 ανδρών και γυναικών στο πόλο

Πέμπτη, Ιανουάριος 14, 2021 - 11:02μμ

Ανταλλαγή απόψεων και εξέταση των πιθανών σεναρίων επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, περιλάμβανε η σημερινή τηλεδιάσκεψη των υπευθύνων της ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 ανδρών και της Α΄ Εθνικής γυναικών.

Η γενική εικόνα κλίνει προς την επανεκκίνηση των δύο διοργανώσεων, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών ομάδων στα αντίστοιχα προ-ολυμπιακά τουρνουά, ήτοι στις 10/2 για τις γυναίκες και περίπου ένα μήνα αργότερα για τους άνδρες, ενώ ομόφωνα συμφωνήθηκε ως καταληκτική ημερομηνία η 26η Μαΐου.

Με τα δεδομένα αυτά είναι προφανές ότι το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών δεν μπορεί να διεξαχθεί στην προβλεπόμενη από την προκήρυξη μορφή, καθώς πριν τη διακοπή του Νοεμβρίου είχαν διεξαχθεί μόλις πέντε αγωνιστικές από τις 26 της κανονικής περιόδου.

Προτάθηκαν και συζητήθηκαν διάφοροι εναλλακτικοί τρόποι και πλέον αναμένονται οι αποφάσεις της ομοσπονδίας, που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την Α΄ Εθνική γυναικών, λόγω του μικρότερου αριθμού αγώνων (18 αγωνιστικές εκ των οποίων πρόλαβαν να γίνουν οι πέντε), αλλά και λόγω της δυνατότητας να επαναρχίσει νωρίτερα, υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρωθεί κανονικά με σύντμηση του προγράμματος της κανονικής περιόδου.

Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε και το ακανθώδες ζήτημα του κόστους των διαγνωστικών τεστ, που είναι απαραίτητα βάσει του νέου, αυστηροποιημένου πρωτοκόλλου.

Η ΚΟΕ έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της να ενισχύσει προς το σκοπό αυτό τα σωματεία με 30.000 ευρώ συνολικά και περιμένει μία ανάλογη κίνηση από την Πολιτεία.

Υποστήριξη: SilkTech