Τα ρεκόρ της Αννας Δάφτσου και η σχέση της με την Πάτρα

Πέμπτη, Ιούλιος 19, 2018 - 6:00μμ

Δηλώσεις στους 93,7 και στον Τάσο για την επιτυχία του ΟΚΑΚ να καταλάβει την 5η θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών Γυναικών της Πάτρας, έκανε η μεγαλύτερη σε ηλικία της παρέας Άννα Δάφτσου που μάλιστα όπως αποκάλυψε η ίδια συμμετέχει από το 1986 σε Πανελλήνιους αγώνες. Είναι ένα μεγάλο ρεκόρ.

Ελάχιστοι ξέρουν τη σχέση της με την Πάτρα. Ήταν παντρεμένη με τον πρωταθλητή της Ολυμπιάδας Δημήτρη Γκίτση με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά την Μαρία Γκίτση και τον Στέφανο Γκίτση, επίσης αθλητές στίβου της Καβάλας

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Και φέτος έδωσες το παρόν σου, αλήθεια από πότε συμμετέχεις σε Πανελλήνιους αγώνες στίβου;
Απάντηση: Από το 1986 συμμετέχω σε Πανελλήνιους αγώνες. Εδώ και 32 χρόνια.
Συμμετείχα φέτος με τη σκυταλοδρομία 4χ100 του ΟΚΑΚ όπου πήραμε την 5η θέση. Νομίζω ότι ίσως θα μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα αν γινόταν η τελευταία αλλαγή μας έβγαινε περισσότερο. Σίγουρα η 5η θέση είναι πολύ καλή, μπορούσαμε και την 4η.
Εγώ ξεκίνησα, μετά η Ιωσηφίδου, η Ζαχαρούδη και η Μιχαηλίδου. Μπράβο σε όλα τα κορίτσια.
Ερώτηση: Συνδυάσατε την εμπειρία τη δικιά σου με το νεανικό στοιχείο, το ταλέντο που υπάρχει.
Απάντηση: Η Μιχαηλίδου και η Ιωσηφίδου αγωνίστηκαν την ίδια μέρα πρωί και απόγευμα στα 100. Σίγουρα όμως η σκυτάλη είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ατομικό αγώνισμα. Στο ομαδικό τρέχεις πάντα για την ομάδα και πιστεύω ότι τρέχεις καλύτερα απ' ότι στο ατομικό σου αγώνισμα. Πρώτη φορά ξεκίνησα πρώτη στη σκυτάλη. Κάναμε κάποιες αλλαγές την Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή στην Πάτρα. Μας βγήκανε όλα αυτά. Τα άλλα κορίτσια μεταξύ τους έχουν ξανακάνει σκυτάλη, οπότε υπήρχε το δέσιμο ενώ σίγουρα έπαιξε ρόλο και η εμπειρία η δικιά μου. Η σκυτάλη 4Χ100 του ΟΚΑΚ με αυτά τα κορίτσια έχει φτάσει σε άλλα πρωταθλήματα μέχρι και την 3η θέση. Πέρσι είχαμε κάνει καλύτερο χρόνο αλλά ήμασταν στην 8η θέση. Φέτος με λίγο χειρότερο χρόνο, πήραμε την 5η θέση. Το επίπεδο στην Πάτρα ήταν πολύ καλό. Ηταν όλη η ελίτ του Ελληνικού στίβου αφού υπάρχει και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε λίγο καιρό.
Ερώτηση: Πήγε πολύ καλά ο ΟΚΑΚ και σε αυτό το Πανελλήνιο.
Απάντηση: Πήγαμε όλοι πολύ καλά με συμμετοχή στους τελικούς. Ηταν από τους καλύτερους Πανελλήνιους αγώνες, όσον αφορά τη συμμετοχή του ΟΚΑΚ. Σε προσωπικό επίπεδο θα ξεκουραστώ για λίγο, προκειμένου να είμαι έτοιμη τον Σεπτέμβριο στους Βαλκανικούς στη Σλοβενία.
Ερώτηση: Κάθε χρόνια μας έχεις συνηθίσει σε διακρίσεις, απτόητη η Άννα Δάφτσου.
Απάντηση: Το παλεύω. Δεν ξέρω και εγώ πως το βρίσκω το κουράγιο. Μάλλον επειδή αγαπάω αυτό που κάνω. Η δουλειά μου είναι δύσκολη. Το χειμώνα πηγαίνω από τις 7.30 το πρωί για προπόνηση. Μετράει η θέληση που υπάρχει.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech