Τα "ντέρμπι" στο Australian Open

Τρίτη, Ιανουάριος 25, 2022 - 4:00μμ
O Ράφα Ναδάλ

Πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις προέκυψαν στους προημιτελικούς του Αυστραλιανού Όπεν.

Είναι τα πρώτα ουσιαστικά "ντέρμπι", καθώς μέχρι τώρα δεν είχε ξεχωρίσει κάποια άλλη αναμέτρηση μεταξύ μεγάλων ονομάτων.

Ο Ναδάλ δειλά-δειλά έφτασε σε αυτή τη φάση και θα βρει μπροστά του τον Ντένις Σαποβάλοφ. Ο Καναδός έκάνε σπουδαίο αγώνα και απέκλεισε τον Αλεξάντερ Σβέρεφ στον προηγούμενο γύρο! Έχει μάλιστα 2 νίκες απέναντι στον Ισπανό σε σκληρή επιφάνεια, έναντι 1 του Ράφα (που όμως έχει άλλες 2 σε χώμα). Θεωρώ πως ο Ναδάλ θα τα βρει πάρα πολύ σκούρα στην πρώτη του πολύ δυνατή αναμέτρηση μετά τον τραυματισμό του.

Στον άλλο αυριανό προημιτελικό θα βρεθεί ο Μονφίς με τον Μπερετίνι. Ο Γάλλος δεν τα πηγαίνει καλά στο Αυστραλιανό Όπεν γενικότερα. Μετράει μόνο έναν προημιτελικό εκεί και φέτος ισοφάρισε αυτή την επίδοση. Ο Ιταλός, φιναλίστ του τελευταίου Wimbledon, επίσης δεν τα πάει καλά στην Αυστραλία αλλά είναι ανεβασμένος και υπολογίσιμος αντίπαλος.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό είναι ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς που απέκλεισε το μεσημέρι τον Φριτζ μετά από μία μάχη 5 σετ. Θα διασταυρώσει ρακέτες με τον Σίνερ που κέρδισε εύκολα τον Ντε Μινόρ. Ο Ιταλός παίζει εξαιρετικά και δίνω μοιρασμένες πιθανότητες και στους 2. Άλλωστε είχα προβλέψει για αυτόν πως θα είναι το μελλοντικό Νο1.

Και τέλος ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον έτερο εκπρόσωπο του Καναδά τον Οζέρ Αλιασίμ. Ο νεαρός αρχίζει σιγά σιγά να δικαιώνει όσους είχαν προσδοκίες από αυτόν για το μέλλον. Χρειάζεται όμως ένα μεγάλο "μπαμ" για το κάτι παραπάνω και δύσκολα θα το βρει απέναντι στον Ρώσο που φαντάζει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Οι 2 παραπάνω αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη σε αντίθεση με τις 2 πρώτες που είναι για αύριο. Αν μάλιστα, θέλει κάποιος να δει τον Ναδάλ με τον Σαποβάλοφ πρέπει να βάλει ξυπνητήρι στις 5 το πρωί!

Του Ανδρέα Σπυρόπουλου

Υποστήριξη: SilkTech