Τα χρόνια της αθωότητας της Παναχαϊκής και του Δαβουρλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απρίλιος 5, 2022 - 5:06μμ
Νικώντας τον "πολύ" Τζοφ της Γιουβέντους, όταν ήταν στον Ολυμπιακό

«Τα χρόνια της αθωότητας» είναι ο τίτλος της νέας σειράς ντοκιμαντέρ που  ξεκίνησε στην ΕΡΤ3 και που θα ολοκληρωθεί με το 8ο επεισόδιο την προσεχή Δευτέρα 11/4 στις 11μ.μ.

Μέσα σε οκτώ ωριαία επεισόδια, ο κορυφαίος σκηνοθέτης του είδους, Ηλίας Γιαννακάκης, αποτυπώνει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τις απαρχές του τη δεκαετία του 1920, μέχρι τη θέσπιση του επαγγελματικού πρωταθλήματος, την αγωνιστική περίοδο 1979-80.

Μοναδικό ήταν το 7ο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες (3/4) και ήταν αφιερωμένο στις μεγάλες επαρχιακές ομάδες και φυσικά στην Παναχαϊκή.

Μετά την επανάσταση της Δόξας Δράμας, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του πενήντα, το ποδόσφαιρο της επαρχίας δεν επιχείρησε υψηλές πτήσεις. Την δεκαετία του εβδομήντα όμως, τρεις ομάδες τάραξαν τα νερά. Η μεγάλη Παναχαϊκή του Δαβουρλή και των υπόλοιπων άσσων, έφτασε μέχρι την Ευρώπη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε ανεπανάληπτες στιγμές ποδοσφαιρικού μεγαλείου. Τέλος η Καστοριά, προχώρησε ακόμα περισσότερο, κατακτώντας το 1980 το κύπελλο Ελλάδας.

Ξεχωριστό ήταν και το κομμάτι που αφιερώθηκε στον Κώστα Δαβουρλή. Δείτε το εδώ:

Ολο το επεισόδιο μπορείτε να το δείτε εδώ

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech