Τα δυστυχήματα που “στοίχειωσαν” τα Τέμπη

Πέμπτη, Μάρτιος 2, 2023 - 9:54πμ
Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες

Ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες από τη φονική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη κι αυτό γιατί στην περιοχή των Τεμπών έχουν σημειωθεί άλλα τρία μεγάλα τροχαία δυστυχήματα, το ένα εξ αυτών σιδηροδρομικό.
Στις 4 Οκτωβρίου 1999, λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 άτομα: έξι επιβάτες και ο οδηγός του λεωφορείου.
Όλα έγιναν δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, όπου το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί, επιχείρησε να προσπεράσει όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό. Το πούλμαν ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα οκτώ μέτρων.

Στις 13 Απριλίου 2003, φορτηγό που μετέφερε ξυλεία από τον Προβατώνα Έβρου στην Αθήνα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά στο 388ο χιλιόμετρο με λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μαθητές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 21 από αυτούς.

Μερικά από τα βαριά υλικά που μετέφερε το φορτηγό έπεσαν στο δρόμο, όμως κάποια άλλα χτύπησαν το λεωφορείο με τα παιδιά, κόβοντάς το στα δύο. Το πούλμαν με τους μαθητές γύριζε στο Μακροχώρι Ημαθίας από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Οι διασώσες έδωσαν μάχη με το χρόνο και τα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά, τα οποία κλήθηκαν να συνεχίσουν τη ζωή τους κουβαλώντας φρικιαστικές μνήμες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο οδηγός του λεωφορείου αθωώθηκε και ο οδηγός της νταλίκας καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης.

Υποστήριξη: SilkTech