Τα αθλητικά πρόσωπα της χρονιάς από την Αχαΐα

Δευτέρα, Ιανουάριος 18, 2021 - 8:02μμ

2020. Η χρονιά που η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τις ζωές μας, αλλά οι άνθρωποι συνέχισαν να δείχνουν πως μπορούν μέσα από τις πράξεις τους να κάνουν τη διαφορά για την καλυτέρευση της καθημερινότητας μας.

Αυτούς τους ανθρώπους, που ξεχώρισαν μέσα στο προηγούμενο έτος, τίμησαν το βράδυ της Κυριακής η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το Ινστιτούτο «Πρόσωπα» και το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς & Σπύρου Δούκα» μετά από μεγάλη διαδικτυακή ψηφοφορία.

Για έκτη χρονιά, ο θεσμός των «Προσώπων της Χρονιάς» αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Αχαΐας και όχι μόνο. Βέβαια, οι συνθήκες της εκδήλωσης ήταν ασυνήθιστες, αφού η πανδημία δεν επιτρέπει συγκεντρώσεις και μαζικές εκδηλώσεις, όμως η πραγματοποίηση των βραβεύσεων ήταν αδιαπραγμάτευτη.

Οι διοργανωτές ετοίμασαν μια πλούσια τηλεοπτική παραγωγή με τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ να στέκεται αρωγός αυτής της προσπάθειας. Οικοδεσπότες της διαφορετικής λαμπερής βραδιάς ήταν ο διευθυντής Σύνταξης της εφ. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Κωνσταντίνος Μάγνης και η παρουσιάστρια του ΙΟΝΙΑΝ TV Ελένη Κίτσιου.

Τιμώμενο πρόσωπο του 2020, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Στην κατηγορία «αθλητισμός», οι συντάκτες της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος κλήθηκαν από τους παρουσιαστές να παραδώσουν διαδικτυακά τα βραβεία στους μεγάλους νικητές.

>Ως πρόσωπα, τιμήθηκαν από το κοινό και την επιτροπή της διοργάνωσης ο Γιώργος Κυριακόπουλος, ο οποίος χρίστηκε διεθνής με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στις 15 Νοεμβρίου σ ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Μολδαβία και έγινε ο 9ος Αχαιός που το πετυχαίνει.

>Επιπλέον, ως πρόσωπο τιμήθηκε και ο ποδηλάτης του Ομίλου Πάτρας Γιάννης Βαρώτσος που το 2020 έζησε μια ονειρική χρονιά κατακτώντας πέντε μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

>Για την ίδια κατηγορία, ως ομάδα, τιμήθηκε η Αθλητική Ενωση Καλαβρύτων, η οποία τη χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων της Αχαΐας στο ποδόσφαιρο και παράλληλα διατήρησε πολλά αγωνιστικά τμήματα σε αρκετά αθλήματα με περισσότερα από 80 παιδιά στις τάξεις της.

Υποστήριξη: SilkTech