Τα 54 μετάλλια από 13 σπουδαίους πυγμάχους (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019 - 4:53μμ

Εντυπωσιακή, αναμφισβήτητα, η παρουσία των πατρινών πυγμάχων που αγωνίστηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών.

Κατέκτησαν 13 μετάλλια ενώ τα κορίτσια της Παναχαϊκής ανέδειξαν το σύλλογό τους πρωταθλητή Ελλάδας!

Για όλους αυτούς προηγήθηκε πολύς κόπος και ιδρώτας στην προετοιμασία τους. Και για κάποιοιυς ο απολογισμός πάνω στο ρινγκ είναι μοναδικός. Δεν είναι τυχαίοι αθλητές, το μαρτυρούν οι τίτλοι και οι διακρίσεις τους

Ας δούμε πιο αναλυτικά:

* Ο Σάκης Πεφάνης της Παναχαϊκής (Νίκος Πλέας) στέφθηκε για πρώτη φορά πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών, κατακτώντας το 8ο μετάλλιο στην καριέρα του σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

* Εντυπωσιάζει ο Βασίλης Τσιρικλός της ΠΥΓΜΗ (Λάμπρος Μιχαλόπουλος), 5ο μετάλλιο στην καριέρα του, 2ο στο ανδρών.

* 2ο μετάλλιο για τον Αντώνη Αγγελόπουλο της ΕΑΠ (Γιάννης Χαζάπης, Χρήστος Κλαμπανάς), το πρώτο το μακρινό 2008 στο παιδικό, με τον ΠΑΟΠ. Είναι το 2ο συνεχόμενο της ΕΑΠ (πέρυσι "χάλκινος" ο Χριστόδουλος Λουκαΐδης) μετά από μακρά περίοδο ανομβρίας (προηγούμενο το χρυσό του Αχμεντ το 2012).

* Πρώτο μετάλλιο για την Ευτυχία Παπαδέλη της ΠΥΓΜΗ.

* Τρίτωσε το καλό για την Ντίνα Μιχαλοπούλου της ΠΥΓΜΗ, τρία μετάλλια στην καριέρα της, όλα χρυσά στο Γυναικών

* Έκτο μετάλλιο για την Χρυσούλα Πλέα, όλα χρυσά, πρώτο της στο Γυναικών!

* Έκτο μετάλλιο και για την αδελφή της Φωτεινή Πλέα, όλα χρυσά, τέταρτο της στο Γυναικών! Στην οικογένεια έχουμε 17 μετάλλια, άλλο ένα έχει κατακτήσει ο μικρός αδελφός τους Γιώργος και 4 ο πατέρας τους (και προπονητής τους) Νίκος.

* Η παλιά μας γνώριμος, Εβελίνα Μαυρομμάτη, που αν και Μεσολογγίτισσα ξεκίνησε την καριέρα της από την Πάτρα, στην Άμυνα, και ακολούθως πήγε στον ΟΣΦΠ, κατέκτησε το 4ο μετάλλιο (τρία χρυσά κι ένα ασημένιο όλα στο Γυναικών).

* Τα 7 μετάλλια έφτασε η Θεοδώρα Μαντέλη, δεύτερο στο γυναικών. Συνωστισμός στο σπίτι της, καθώς άλλα τρία έχει κατακτήσει η αδελφή της Γεωργία.

* Τέταρτο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Βλαχοθανάση, πρώτο στο γυναικών, έφτασε στη συγκομιδή τον αδελφό της Στάθη (4 κι αυτός)!

* Δεύτερο μετάλλιο, όλα στο Γυναικών, και για την Δήμητρα Κωνσταντοπούλου.

* Η Φωτεινή Μηνά του Ολυμπιακού έφτασε τα 6 μετάλλια στην καριέρα της, τα πρώτα τρία με την Παναχαϊκή.

Τέλος μετείχαν και τρεις ακόμα αθλητές που έμεινα εκτός βάθρου. Ο Χρήστος Σταυρόπουλος της ΠΥΓΜΗ παραμένει στα 6 μετάλλια, ο Νίκος Θεοδοσίου στα 8, ενώ περιμένουμε να κάνει "σεφτέ" στην 2η καριέρα του, ο Ζαφείρης Μιχαλιτσάνος.

Για όλους αυτούς ήταν μια δικαίωση των προσπαθειών τους, των ιδίων, των προπονητών τους και των οικογενειών τους.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech