Τα 158 δευτερόλεπτα... της ζωής του Λούντζη - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Ιανουάριος 25, 2021 - 12:32μμ

Κόντρα στον Λαύριο, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος, ο Μιχάλης Λούντζης χρειάστηκε μόνο 158 δευτερόλεπτα για να θυμίσει στον κόσμο ότι είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μιχάλης Λούντζης όδευε προς την πιο άνοστη εμφάνιση της σεζόν κόντρα στο Λαύριο. Με το παιχνίδι να μοιάζει χαμένο στο 37', ο 23χρονος γκαρντ του Προμηθέα ήταν άποντος σε 5 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Και, ξαφνικά, όλα φάνηκε να αλλάζουν.

Με τον πίνακα του σκορ να γράφει ότι το σκορ ήταν 72-80 για το Λαύριο και να απομένουν 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, ο Μιχάλης Γιατράς έριξε ξανά στο παρκέ τον Λούντζη μήπως ανατρέψει την κατάσταση. Αυτό που ακολούθησε όμως μάλλον δεν το περίμενε κανείς.

Ο Προμηθέας είχε στην διάθεσή του 158 δευτερόλεπτα για να φέρει τούμπα ένα χαμένο παιχνίδι. Στο τέλος αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από αρκετά προκειμένου να θυμίσει ο Μιχάλης Λούντζης σε όλους ότι υπάρχει λόγος που το ελληνικό μπάσκετ περιμένει τόσα πολλά από αυτόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΓΕΜΑΤΑ 158 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Το παιχνίδι προχωρούσε και το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο. Με 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα να μένον για το φινάλε το σκορ ήταν 82-88. Και τότε ανέλαβε δράση ο Λούντζης. Αρχικά σημείωσε καλάθι και φάουλ και μείωσε σε 83-88. Στην επόμενη φάση σημείωσε τρίποντο και μείωσε σε 86-88. Λίγο αργότερα έδωσε την ασίστ στον Τζέριαν Γκραντ για το καλάθι και το 88-88. Και, το καλύτερο, το άφησε για το τέλος, αφού με δικό του δίποντο το σκορ έγινε 90-88, με τον Προμηθέα να ολοκληρώνει μία απίστευτη ανατροπή.

Ήταν πιθανότατα τα 158 πιο γεμάτα δευτερόλεπτα στην καριέρα του Λούντζη. 158 δευτερόλεπτα που περιελάμβαναν 8 πόντους και μία ασίστ στον δρόμο για μία απίστευτη ανατροπή. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με πιεστική άμυνα στην μπάλα, κάτι που πιθανότατα κάνει καλύτερα από κάθε άλλον παίκτη της γενιάς του το ελληνικό μπάσκετ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΥΝΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Αυτά τα 158 δευτερόλεπτα του Μιχάλη Λούντζη έδειξαν ένα μέρος από το ποιο είναι το πραγματικό του ταβάνι ή τουλάχιστον το ταβάνι που οραματίζονταν όλοι για αυτόν. Ηταν 158 δευτερόλεπτα που ένας ύψους 1.98 μέτρων πόιντ γκαρντ άλλαξε τις ισορροπίες σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας όλα αυτά που τον χαρακτηρίζουν: Αμυντική προσήλωση, ικανότητα να πιέζει την μπάλα, σωστό διάβασμα του παιχνιδιού, ικανότητα στην δημιουργία και την εκτέλεση, προσωπικότητα. Πράγματα που – όταν τα συνδυάζει – δείχνει ότι αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή βέβαια που όλα αυτά ισχύουν, δεν γίνεται να μην θυμάται κάποιος ότι στα προηγούμενα 37 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα του αγώνα ο νεαρός γκαρντ δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Όπως και ότι στον προηγούμενο αγώνα είχε σημειώσει μόλις 1 πόντο στην εκτός έδρας ήττα από το Λαύριο, μόλις μερικές ημέρες μετά την σπουδαία εμφάνισή του – σε άμυνα και επίθεση – κόντρα στην ΑΕΚ στο “διπλό” του Προμηθεα το ΟΑΚΑ. Με λίγα λόγια: Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο και την προοπτική του Λούντζη, ωστόσο υπάρχει κάτι άλλο, πολύ βασικό, που πρέπει να αποκτήσει: Σταθερότητα.

Ο Μιχάλης Λούντζης διαθέτει ένα από τα πλέον ελκυστικά πακέτα που έχουν εμφανιστεί στο ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας παίκτης από τον οποίο όλο το ελληνικό μπάσκετ περιμένει πολλά. Ο αγώνας με το Λαύριο ήταν απλώς μία υπενθύμιση γιατί ο πήχης έχει μπει τόσο ψηλά. Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνει ο Λούντζης από εδώ και πέρα.

 

Υποστήριξη: SilkTech