ΣΥΡΙΖΑ: "Με τη θηλιά στο λαιμό τα αθλητικά σωματεία"

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 20, 2021 - 5:02μμ

«'' Θηλιά στον λαιμό'' των αθλητικών σωματείων βάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ με τα μέτρα που νομοθέτησε για τον έλεγχο με Rapid Test, των αθλουμένων προκειμένου να εισέλθουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις», σύμφωνα με την αθλητική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι νεαροί αθλούμενοι και οι γονείς τους αλλά και τα ίδια τα σωματεία που επιβαρύνονται διπλά.

Το συνολικό κόστος για κάθε παιδί που αθλείται στις Ακαδημίες των σωματείων ανέρχεται στα 105 ευρώ τον μήνα (!) ενώ για κάθε αθλητή με δελτίο ανέρχεται σε 80 ευρώ τον μήνα.

Οι συνέπειες είναι καταστροφικές και για τα σωματεία και για τους αθλούμενους.

Οι γονείς των νεαρών αθλουμένων θα αναγκαστούν να ξεκόψουν τα παιδιά τους από την άθληση, με ότι καταστροφικό συνεπάγεται αυτή η ενέργεια, για την ψυχοσωματική τους υγεία, στο προσεχές μέλλον ενώ τα αθλητικά σωματεία θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στις ''βίαιες'' λύσεις των συγχωνεύσεων, αν όχι και στην αναστολή λειτουργίας τους, εξαιτίας και του δυσβάσταχτου κόστους των τεστ αλλά και της μείωσης των εσόδων τους από την μείωση των αθλουμένων παιδιών στις ακαδημίες, αφού η ΓΓΑ δεν στηρίζει οικονομικά και σε τακτική βάση τα αθλητικά σωματεία.

Η Πρότασή μας είναι ξεκάθαρη:

Το κόστος που προκύπτει από την ανάγκη διενέργειας των Rapid Tests για κάθε σωματείο -Ακαδημίες και αθλητές/αθλήτριες- να καλυφθεί από την ΓΓΑ με άμεση θεσμοθέτηση οικονομικής επιχορήγησης, με βάση τα ονομαστικά-αριθμητικά  στοιχεία που θα προσκομίζει κάθε αθλητικό σωματείο και θα επικυρώνονται είτε από τις Τοπικές Ενώσεις, είτε από την Ομοσπονδία κάθε αθλήματος».

Υποστήριξη: SilkTech