ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε Φωτήλα: "Ρηχό το αποτύπωμα της Ν.Δ. στον αθλητισμό"

Πέμπτη, Μάιος 18, 2023 - 12:01πμ
Η απάντηση

"Το αποτύπωμα της ΝΔ στον αθλητισμό της Πάτρας είναι εντελώς ρηχό." Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αθλητισμού της Ν. Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναλυτικά η απάντηση του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον υποψήφιο Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ι. Φωτήλα έχει ως εξής:

"Επειδή τα αυτονόητα δεν μπορούν να αποτελούν καν μέτρο σύγκρισης μιας πολιτικής στον αθλητισμό, απαντάμε στον υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα, πως στον Αθλητισμό της Πάτρας κάνατε «μιά τρύπα στο νερό».

Το αποτύπωμα της ΝΔ στον αθλητισμό της Πάτρας είναι εντελώς ρηχό, αφού ένα μόνο έργο ήταν βασικά σε εκκρεμότητα και αυτό το... εντάξατε στο ΕΣΠΑ, ενώ διαφημίζατε πως θα ξεκινούσε τον Απρίλιο... Αναφερόμαστε στο παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς που «θα ανακατασκευαστεί»...

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, πρόκειται για αυτονόητα έργα που κάθε διοίκηση των τριών μεγάλων εγκαταστάσεων της Πάτρας οφείλει να πραγματοποιεί, για να μην «χορταριάσουν» οι εγκαταστάσεις.

Γράφετε για έργα 380.000 ευρώ στην κυβερνητική θητεία της ΝΔ όταν στο διάστημα 2015-2019, γνωρίζετε πολύ καλά πως δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ συν την κατασκευή του γηπέδου beach Soccer την οποία αποσιωπάτε... Επιπλέον, στην κυβερνητική θητεία ΣΥΡΙΖΑ είχαν πληρωθεί χρέη 2.5 εκατομμυρίων ευρώ σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ που είχατε αφήσει σε εκκρεμότητα από την περίοδο συγκυβέρνησης...

Σήμερα, τηρείτε σιγή ιχθύος, για τα χρέη που έχουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις προς την ΔΕΗ και την ΔΕΥΑΠ, επειδή ακριβώς, δεν χρηματοδοτήσατε τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων, εκτρέποντας το δημόσιο χρήμα προς την «λίστα Πέτσα» και άλλες άνομες δραστηριότητες απευθείας αναθέσεων, προσφιλές «σπορ» της Νέας Δημοκρατίας...

Αλήθεια, ποιά είναι η «μεταρρύθμιση» που φέρατε στον αθλητισμό;   

·         Οι ασφυκτικές νομοθετικές διατάξεις για την ένταξη των σωματείων στο Μητρώο ΓΓΑ;

 

·         Η μετατροπή των Αθλητικών σωματείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

 

·         Η εξόντωση του Ερασιτεχνικού αθλητισμού στην επαρχία;

 

·         Οι εξοντωτικές διατάξεις για την απασχόληση των προπονητών στα σωματεία;

 

·         Η Αναστάτωση που προκαλέσατε στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της SL2;

 

·         Η καθυστερημένη, έως και μηδενική, επιχορήγηση των σωματείων που τα περισσότερα από αυτά έχουν φτάσει στο «χείλος του γκρεμού»;

Κι επειδή επιθυμείτε την σύγκριση, σας λέμε ότι στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τον τοπικό αθλητισμό εν μέσω μνημονιακών περιορισμών, διατέθηκαν πολλαπλάσια χρήματα απ' όσα έδωσε η ΝΔ στην θητεία της, 2019-2023, χωρίς τους μνημονιακούς περιορισμούς, ενώ αφήνετε και οικονομικές εκκρεμότητες, τόσο από τους παράκτιους Μεσογειακούς, όσο και από το Champions League Κωφών.  

Βέλτιον γαρ το σιγάν...

 

 

ΞΕΡΟΥΜΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ

ΑΛΛΑΓΗ"

Του Θεμιστοκλή Ανδρέα Μπάκα

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αθλητισμός αποτελεί ένα κατοχυρωμένο συνταγματικά κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη.

Η στρατηγική μας για την ανάπτυξη του Αθλητισμού στηρίζεται στους εξής τρεις πυλώνες:

*Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός στην εκπαίδευση.

*Αγωνιστικός και σωματειακός ερασιτεχνικός Αθλητισμός.

*Τοπική αυτοδιοίκηση και «Αθλητισμός για Όλες και Όλους» .

Σημαντική προτεραιότητά μας είναι και η ανάπτυξη ενός υγιούς πλαισίου για τον Αθλητισμό υψηλών επιδόσεων, καθώς και τον πρωταθλητισμό.

Το εναλλακτικό προοδευτικό σχέδιο περιλαμβάνει τη στήριξη και ενίσχυση του ερασιτεχνικού Αθλητισμού με:

*Τη δημιουργία ενός νέου νόμου - πλαισίου για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

*Την κατάργηση πλήθους διατάξεων που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και αλλοιώνουν τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, μεταβάλλουν το χαρακτήρα του σωματείου, θέτουν φραγμούς στην ελευθερία δράσης και αυτονομίας του, επιβάλλουν ασφυκτικό κρατικό έλεγχο και καταστρατηγούν τα δικαιώματα αθλητών και φιλάθλων.

*Τη δημιουργία Ταμείου Ανταποδοτικότητας υπέρ του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, που θα χρηματοδοτείται από τον επαγγελματικό.

*Στήριξη του Αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία.

*Δημιουργία πανελλαδικού συστήματος «Άθλησης για Όλες και Όλους».

*Προσαρμογή στα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας και τη σύνδεση της Φυσικής Αγωγής με την Υγεία.

*Αναμόρφωση των σχολικών πρωταθλημάτων, με νέο σύστημα κινήτρων για μαθήτριες και μαθητές.

*Πρόγραμμα συντήρησης, ανακατασκευής και αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών.

*Δημιουργία νέων, με κλειστές, ελαφριές εγκαταστάσεις, για την ανάπτυξη των αθλητικών ακαδημιών των σωματείων και τη σωστή λειτουργία της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία.

*Δημιουργία ενός νέου κανονιστικού πλαισίου για τον επαγγελματικό Αθλητισμό, εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα. Προτεραιότητά μας αποτελεί η θωράκιση του από μονοπωλιακές μορφές διοίκησης, η ενίσχυση των προβλέψεων για τους βασικούς μετόχους και των ασυμβίβαστων, καθώς και η πρόληψη των φαινομένων βίας, ώστε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είναι ένα ιδιόμορφο πεδίο διαπλοκής και εργαλείο άσκησης πολιτικής επιρροής.

Και αυτές τις δεσμεύσεις μας, θα τις κάνουμε πράξη για ένα υγιές αθλητικό τοπίο.

 

ΣΣ: Ο Θεμιστοκλής -Ανδρέας Μπάκας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποστήριξη: SilkTech