Συνεργασία της ΠΑΕ Παναχαϊκή με τη Σχολή ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής!

Τετάρτη, Αύγουστος 26, 2020 - 10:02πμ

Σε μία πολύ σημαντική συμφωνία προχώρησαν ΠΑΕ Παναχαϊκή με την Σχολή Ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν σε επίπεδο ακαδημιών δίνοντας αξία στην έννοια «κοκκινόμαυρη οικογένεια».

Μετά τη συμφωνία τους για τις «Κ», οι δύο πλευρές εξέδωσαν ανακοίνωση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Σχολή Ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής, η οποία θα αποτελέσει από δω και στο εξής τις επίσημες ακαδημίες του συλλόγου.

Μετά από σχολαστική εξέταση όλων των πιθανών κινήσεων και επιλογών, πάρθηκε η τελική απόφαση έτσι ώστε η ΠΑΕ να βάλει υπό την σκέπη της την ακαδημία ποδοσφαίρου του συλλόγου και να «χτίσει» στην Αγυιά τα επόμενα ταλέντα που θα επανδρώσουν τα τμήματα της.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση των τμημάτων «Κ» της ομάδας μας στο γήπεδο της Αγυιάς, με το προπονητικό και τεχνικό επιτελείο που έχει επιλέξει η ΠΑΕ, ενώ το επιτελείο της ακαδημίας ποδοσφαίρου θα συνεχίσει στα μη επαγγελματικά τμήματα, πάντα σε συνεργασία και κοινή πορεία με τις αξίες της ομάδας μας.

Ξεκάθαρη θέση για εμάς είναι η Παναχαϊκή να βρίσκεται στην κορυφή του δέντρου σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα είναι ο στόχος και στο κομμάτι των ακαδημιών».

 

«Ubi concordia, ibi victoria» (*)

 

Η ανακοίνωση της Σχολής ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής:

«Η Σχολή Ποδοσφαίρου της Παναχαϊκής βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από σήμερα είναι σε επίσημη συνεργασία με την ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 και θα πορευτούν μαζί για τα επόμενα χρόνια.

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, τελικά έγινε αυτό που θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και η ομάδα της Ερασιτεχνικής, με τη Νίκη και τον Ηρακλή στη καρδιά, θα είναι η ακαδημία της ΠΑΕ για τα μη επαγγελματικά τμήματα (Κ17, Κ19 κ.ο.κ.), όπερ σημαίνει ότι το στάδιο της ομάδας στην Αγυιά, θα είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί τα παιδιά όλων των τμημάτων.

Η συνεργασία θα είναι πολύπλευρη, τόσο διοικητική όσο και αγωνιστική, με τα επιτελεία των δύο πλευρών σε συστράτευση για διαδικαστικά θέματα (ρόστερ, γηπεδικό, ρουχισμού κ.ο.κ) με το προπονητικό τιμ της ΠΑΕ να ελέγχει την πρόοδο των παιδιών και την ενότητα πάνω απ’ όλα, με στόχο την ανάπτυξη και την γιγάντωση της ομάδας.

Πλέον, η Παναχαϊκή θα έχει την δική της βασική δεξαμενή παραγωγής παικτών, όπου θα δουλεύουν όλοι οι αθλητές στα πρότυπα της πρώτης ομάδας (π.χ. τρόπος παιχνιδιού όλων των τμημάτων σε προοπτική από την ανδρική έως τα μικρότερα τμήματα), κάτω από την καθοδήγηση επιστημονικά καταρτισμένων προπονητών.

Από τις 5/9 με την επίσημη έναρξη της χρονιάς, η Σχολή σε συνεργασία με την ΠΑΕ θα ανακοινώσει το πλάνο της και τις δράσεις της.

Ο Μοχάμεντ Άλι έλεγε ότι «Οι πρωταθλητές γίνονται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους. Μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα.» Έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε, με επιθυμία να δημιουργήσουμε ξανά τα «ιερά τέρατα» του Γκρατς, όνειρο να βρεθεί η ομάδα μας ξανά στην Ευρώπη και όραμα να την δούμε να γιγαντώνεται όπως της αρμόζει, με 130 χρόνια ύπαρξης και έχοντας γεννήσει τον ΣΕΓΑΣ και τις περισσότερες ομάδες της πόλης σχεδόν σε όλα τα αθλήματα.

Σχολή Ποδοσφαίρου Παναχαϊκή 2014

(*) όπου ενότητα, εκεί νίκη (φράση του Λατίνου συγγραφέα Publilius Syrus)».

Υποστήριξη: SilkTech