Συνέντευξη Γεωργάτου για Ίντερ και Ολυμπιακό

Δευτέρα, Μάρτιος 30, 2020 - 8:01πμ

Οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι της Ίντερ δεν ξεχνούν τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος πέρασε δύο φορές από τη σπουδαία ιταλική ομάδα με μεγάλη επιτυχία.

Ο 47χρονος "Γκεό" μίλησε σε ιστοσελίδα που ασχολείται με την Ίντερ (Passioneinter.com) και αφού διηγήθηκε φοβερές ιστορίες με τον Ρονάλντο, αναφέρθηκε στον Κώστα Τσιμίκα, συμβουλεύοντας τη διοίκηση των "νερατζούρι" να δουν σοβαρά την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα.

Όταν έφτασε η κουβέντα στον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, ο πρώην άσος μα και διοικητικό στέλχος της Παναχαϊκής, Γρηγόρης Γεωργάτος ανέφερε: "Είναι παίκτης που τον ξέρω καλά, είναι δική μου ανακάλυψη. Τον ήθελα σθεναρά σε σταθερή βάση στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, πείθοντας τον προπονητή εκείνης της περιόδου, τον Μάρκο Σίλβα. Είναι ένας παίκτης με μέλλον, που θα ακουστεί. Ήταν δανεικός και επέστρεψε πολύ δυναμικά. Μπορεί να πιέσει πολύ, αλλά μπορεί επίσης να αμυνθεί. Είναι πλέον ολκληρωμένος και θα μπορούσε να παίξει στο εξωτερικό, σε μια μεγάλη ομάδα. Μεταξύ άλλων, η Ίντερ έχει την παράδοση των Ελλήνων παικτών και αυτός επιπλέον είναι φουλ μπακ".

Αρχικά ο Γεωργάτος είχε μιλήσει για την κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό, λέγοντας πως "είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια και προσπαθούμε να έχουμε υπομονή, ώστε να νικήσουμε τον δαίμονα". Ρωτήθηκε για το τι κάνει σήμερα και απάντησε: "Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήμουν τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό. Ασχολήθηκα επίσης και με την ακαδημία. Τώρα είμαι εκτός ποδοσφαίρου, αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου, αλλά βλέπω τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, στο οποίο ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να επιστρέψω".

Σε ερώτηση για το τι θυμάται από την Ίντερ του 1999, απάντησε: "Τρομερό συναίσθημα, ένιωσα σαν να έπαιζα στη μικτή κόσμου. Σπουδαίοι παίκτες, μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της εποχής. Ποιος ήταν όμως ο λόγος που άφησε αρχικά την Ίντερ, μέχρι να επιστρέψει ένα χρόνο μετά; "Μου έλειπε η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ήμουν απομονωμένος. Προσπάθησα να το παλέψω".

Για την εξαιρετική του σχέση με τον Βιέρι είπε: "Ήμασταν οικογένεια, πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, πολλοί παίκτες με μεγάλες προσωπικότητες και διαφορετικοί χαρακτήρες. Η σχέση μου με τον Βιέρι χτίστηκε στο γήπεδο και αναπτύχθηκε έξω από αυτό. Θυμάμαι επίσης τα πάρτι γενεθλίων που κάναμε, βγαίνουμε έξω και δειπνούσαμε με τον προπονητή στο εσιτατόριο του Ρονάλντο. Ο Ταρίμπο Γουέστ τραγουδούσε".

Για το γεγονός ότι η σεζόν 1999-2000 με προπονητή τον Μαρσέλο Λίπι δεν εξελίχθηκε με τον επιθυμητό τρόπο, σχολίασε: "Τραυματίστηκε ο Ρονάλντο. Αυτό έγινε. Μας σόκαρε όλους, μας απογοήτευσε και επηρέασε τις εμφανίσεις μας".

Ο Ρονάλντο μπορούσε να σταματηθεί από αντίπαλο; Απαντά αρνητικά ο Γεωργάτος: "Ξεκάθαρα όχι. Ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο στο Appiano και μιλούσαμε αρκετά. Ήταν φαινόμενο, θαύμα της φύσης. Ό,τι κι αν έκανες, αυτός έκανε κάτι διαφορετικό και σε περνούσε".

Για το αν ήξερε πως ο Βραζιλιάνος θα αποχωρούσε το καλοκαίρι του 2002, απάντησε: "Όχι, αυτό δεν το ήξερα μέχρι που το είδα. Θυμάμαι όμως μια ωραία ιστορία. Το 1999 πήγαμε να παίξουμε ένα φιλικό με τη Γκρασχόπερ στη Ζυρίχη, όπου νικήσαμε 5-3. Εγώ έβαλα ένα από τα γκολ, πολύ ωραίο, αφού είχα περάσει τρεις αντιπάλους. Στο στάδιο ο εκφωνητής είπε: «Γκολ η Ίντερ, σκόραρε ο Ρονάλντοοο». Σε εκείνη την ομάδα ήμασταν αρκετοί χωρίς μαλλιά. Εγώ, ο Ρονάλντο, ο Ντι Μπιάτζιο. Όταν μπήκαμε στο πούλμαν μου είπε ο Ρονάλντο: «Το γκολ σου ήταν τόσο ωραίο, που ο σπίκερ νόμιζε ότι το έβαλα εγώ»".

Ρωτώθηκε και για τη σχέση του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Επαγγελματίας, αν και δεν είχα τόσο φιλική σχέση όσο με άλλους προπονητές".

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Υποστήριξη: SilkTech