Συνεχίζονται τα μαθήματα από τον Σκακιστικό Καλαβρύτων (ΣΕΠΟΚΕ)

Τετάρτη, Ιανουάριος 31, 2018 - 1:13μμ

Χωρίς κανένα χρονικό κενό, συνεχίζονται τα μαθήματα ζατρικίου που δωρεάν παρέχει σε όλες και όλους ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ). Κάθε Δευτέρα, ο γνωστός σκακιστής και προπονητής Χάρης Σιέμπος διδάσκει ανελλιπώς κάθε Δευτέρα από τις 12.00 έως τις 18.00, το ξεχωριστό αυτό άθλημα, διαδοχικά: στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαβρύτων, στο Δημοτικό Καλαβρύτων και στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Καλαβρύτων.
Πέρα από τα θεωρητικά μαθήματα, διδάσκονται και πρακτικές μέθοδοι εφαρμογής ιδεών (κατά την διάρκεια παρτίδων ζατρικίου), μοιράζονται φυλλάδια με σκακιστικές ασκήσεις (σύμφωνα με το επίπεδο του κάθε παίκτη), ενώ (πάντα δωρεάν) εφαρμόζονται και οι ηλεκτρονικές δυνατότητες που προσφέρονται την σημερινή εποχή με τις βάσεις δεδομένων των υπολογιστών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΕΠΟΚΕ:
«Με τους τρόπους αυτούς, όχι μόνο η μαθησιακή δυνατότητα αναπτύσσεται σφαιρικότερα και πληρέστερα, αλλά και ο χαρακτήρας (ειδικά των παιδιών) διαμορφώνεται σε υγιείς και ορθολογικές βάσεις, μακριά από φαινόμενα βιαιοτήτων και απρεπών συμπεριφορών.
Ο ΣΕΠΟΚΕ, ευχαριστεί πολύ τους γονείς και κηδεμόνες για την εμπιστοσύνη τους, τους χορηγούς και υποστηρικτές για την φροντίδα τους, τους δασκάλους και καθηγητές για την στήριξή τους και τα παιδιά για τον χρόνο τους. Με τέτοιες κινήσεις και πράξεις, το σκακιστικό και γενικότερο μέλλον στην περιοχή μας, είναι ευοίωνο».

Υποστήριξη: SilkTech