Συνεχίζει τη μάχη η Εθνική με τον Τρυπαναγνωστόπουλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα stratego

Σάββατο, Αύγουστος 24, 2019 - 9:50πμ

Η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση στο Stratego ξεκίνησε. Η Παρασκευή ήταν η πρώτη μέρα της σημαντικότερης κατηγορίας.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στο Sheffield της Αγγλίας για το 22ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι 5 γύροι αγώνων αφήνουν τον σπουδαίο Pim Niemeijer, αήττητο, στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Οι Έλληνες παίκτες έχουν μέτρια αποτελέσματα αν και αγωνιστικά είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί. Με 17η πόντους στην 12η θέση βρίσκεται ο Αδαμάκης(2-1-2) και ο Τρυπαναγνωστόπουλος(2-1-2) με τους ίδιους πόντους στην 15η. Ο Πετρουλάκης(2-0-3) ακολουθεί με 15 πόντους στην 18η θέση.

Συγκεκριμένα, ο Πετρουλάκης στον 1ο γύρο επικράτησε του Τρυπαναγνωστόπουλου. Στην συνέχεια έχασε από τον Ελβετό Daniel Crot. Ακολούθησε ήττα από τον Αμερικάνο Angel Baron ύστερα από τυχαία αλλά επιτυχημένη επιλογή του τελευταίου.

Η νίκη ενάντια στον Άγγλο Darryl Artt, τον ανέβασε πάλι ψηλά στη βαθμολογία, όμως έκλεισε την αγωνιστική ημέρα με ήττα από τον Ολλανδό Vincent Looye.

Ο Τρυπαναγνωστοπουλος μετά την ήττα στον πρώτο γύρο, ξεπέρασε με νίκη τον Βέλγιο Maarten Leysen. Στην συνέχεια αναμετρήθηκε με τον Ολλανδό Ricardo Kik, όπου το ελεγχόμενο ρίσκο(calculated risk) του τελευταίου ανέτρεψε το πλεονέκτημα που είχε ο Τρυπαναγνωστόπουλος, κερδίζοντας τον. Στον τέταρτο γύρο ο Τρυπαναγνωστόπουλος κέρδισε τον Γερμανό Herman Keiser και κληρώθηκε στον πέμπτο γύρο με τον Αδαμάκη.

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι δύο Έλληνες παίκτες αναδείχθηκαν ισόπαλοι, με τον Τρυπαναγνωστόπουλο να διαχειρίζεται άψογα το ρολόι του, από την στιγμή του ο Αδαμακης πήρε ισχυρό πλεονέκτημα για την νίκη.

Προηγουμένως, ο Αδαμακης κέρδισε στον πρώτο γύρο έναν από τους καλύτερους Άγγλους παίκτες, τον Josh Critchlow. Στον δεύτερο γύρο δεν κατάφερε να καταβάλει το εμπόδιο του George Franka, όμως στον τρίτο γύρο επιβλήθηκε του Βέλγου Alexander de Almeida.

Ο τέταρτος αντίπαλος για τον Αδαμάκη ήταν ο Ολλανδός Dennis Baas, που όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Το Σάββατο θα γίνουν οι υπόλοιποι 5 καθοριστικοί γύροι της κατηγορίας.

Υποστήριξη: SilkTech