Συνάντηση Βασιλειάδη με φυσιοθεραπευτές για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Παρασκευή, Δεκέμβριος 7, 2018 - 11:00μμ

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποδέχθηκε σήμερα (7/12) στο γραφείο του μέλη της διοίκησης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης του σχεδίου νόμου με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού - Προπονητές και εκπαιδευτές - Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις».

Ο ΠΣΦ αναγνώρισε στη συνάντηση, τη θετική κατεύθυνση στην οποία κινείται το σχέδιο νόμου και εξέφρασε τις παρατηρήσεις του επί της διάταξης της περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 74 του άνω σχεδίου νόμου, καθώς και επί της απόφασης - ψηφίσματος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Σερρών.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι πάγια θέση της Κυβέρνησης είναι οι υπηρεσίες μάλαξης, φυσιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας να παρέχονται μόνο από εγγεγραμμένα μέλη του ΠΣΦ και ότι η επίμαχη ως άνω διάταξη εντάσσεται στην προσπάθεια να τεθεί ένα τέλος στο φαινόμενο της ανεξέλεγκτης παροχής τέτοιων υπηρεσιών από μη πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές που παρατηρείται σε χώρους άθλησης και άσκησης.

Ύστερα από γόνιμο κι εποικοδομητικό διάλογο, ο υφυπουργός και το προεδρείο του ΠΣΦ συμφώνησαν να μη συμπεριληφθεί η επίμαχη ως άνω διάταξη στο σχέδιο νόμου και οι δυο πλευρές να συνεργαστούν στενά στο προσεχές διάστημα και με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ανεύρεση πρακτικών λύσεων για την πάταξη φαινομένων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και σωματική ακεραιότητα αθλητών και αθλούμενων.

Υποστήριξη: SilkTech