Συνάντηση Πέτρου Ψωμά με το ΔΣ του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ

Τετάρτη, Φεβρουάριος 22, 2023 - 1:14μμ
Από τη συνάντηση

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες (ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας) είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις και τα αιτήματα τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σπιράλ "στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του σπιράλ, συμμετείχαν η Πρόεδρος Νικολίτσα Μαμασιούλα, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βισβάρδης, η Γραμματέας Μαρία Κουρμπανά και το μέλος Λεωνίδας Καπογιαννόπουλος, ενώ τον επικεφαλής του σπιράλ πλαισίωναν η Ευαγγελία Βαβαρούτα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ και ο Δημήτρης Σαρρής, συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #αθλητισμός της παράταξης.

Το σωματείο δραστηριοποιείται στην Πάτρα από το 2003 και σήμερα διαθέτει δύο ομάδες στα αθλήματα του στίβου και της κολύμβησης. Εκτός από μια σειρά διακρίσεων των αθλητών του, το ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας έχει στη δύναμη του και τον Παρολυμπιονίκη Νικόλαο Γκουντάνη που μας έχει χαρίσει διακρίσεις και μετάλλια σε Παραολυμπιακούς και Παγκόσμιους Αγώνες. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, πάντως, σημειώνεται πως τα άτομα με αναπηρία μέσω του αθλητισμού βρίσκουν σημαντική διέξοδο στην καθημερινότητα τους, κοινωνικοποιούνται, επανεντάσσονται, συμμετέχουν, βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση, αποκτούν στόχο και προοπτική.

Υπό αυτό το πρίσμα, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ικανοποιηθεί το κύριο αίτημα του σωματείου που είναι σήμερα η απόκτηση στέγης. Αναζητούνται αξιοπρεπή γραφεία που να μπορούν να φιλοξενούν τη διοίκηση και τους αθλητές και να αποτελούν ταυτόχρονα την φορολογική και διοικητική έδρα της ομάδας. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί στις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης να συντρέξει στην αγωνία και τις ανάγκες τους. Κι έτσι η ΝΑΣ ΑμεΑ Αχαΐας παραμένει ουσιαστικά άστεγη τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια να περιορίζονται τόσο οι αγωνιστικές, όσο και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Εθελοντική αιμοδοσία από το σπιράλ στο γ...

Το σπιράλ καλεί τον Δήμο Πατρέων να βρει λύση στη στέγαση του σωματείου, εξυπηρετώντας τα παιδιά, που -παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν- βρίσκουν τη δύναμη και το σθένος να αθλούνται και να προοδεύουν. Ανάμεσα στα διαθέσιμα δημοτικά ακίνητα, σίγουρα υπάρχουν χώροι που μπορούν να καλύψουν τις ουσιαστικές ανάγκες της ομάδας. Κι αν δεν βρεθούν, είναι πιο έντιμο για τη δημοτική αρχή να δηλώσει αδυναμία, παρά να αφήνει αναπάντητα τα συνεχή αιτήματα και ερωτήματα.

Σημειώνεται πως αντίστοιχο πρόβλημα έλλειψης στέγης αντιμετωπίζει και το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «Ηφαιστος», μία ομάδα με 25 αθλητές και πάνω από 40 μέλη, με τη διοίκηση του οποίου σκοπεύει επίσης να συναντηθεί ο Πέτρος Ψωμάς, άμεσα.

Εθελοντική αιμοδοσία από το σπιράλ στο γ...

Υποστήριξη: SilkTech