Συνάντηση εργασίας για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Πάτρα

Τρίτη, Αύγουστος 11, 2020 - 8:02πμ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για Βιώσιμο Παράκτιο Τουρισμό» στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση εργασίας (WORKSHOP) την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.

Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γεν. Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης και συμμετείχαν ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κ. Χρήστος Τζομάκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο συγκοινωνιολόγος -καθ. Ε.Μ.Π. κ. Θάνος Βλαστός, ο τοπογράφος – μηχανικός κ. Στέφανος Κατσώλης, ο κ. Νίκος Δρακωνάκης από την εταιρία ΕΤΑΜ, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο κ. Βασίλειος Κατόπης από την Περιφέρεια Ηπείρου, η κ. Ζωή Κατσακιώρη από το Τμήμα Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού του Δήμου Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος Ναυπάκτου κ. Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, η Προϊσταμένη της Ε.Υ.Δ.Ε.Π/ΠΔΕ κ. Άλκηστις Σταθοπούλου, η Γεν. Διευθύντρια της TravelMediaApplications κ. Βίκυ Καραντζαβέλου καθώς και εκπρόσωποι ποδηλατικών συλλόγων.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου για την ανάπτυξη και προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, ενώ οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση του ποδηλάτου και συζητήθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ασφαλών ποδηλατικών διαδρομών.

Υποστήριξη: SilkTech