Συμβολή στο Μουσείο χάντμπολ

Δευτέρα, Απρίλιος 26, 2021 - 4:00μμ
Ο Έσπερος Πατρών περιόδου 1981-'82. Όρθιοι από αριστερά: Γρηγόρης Κουλουμπής, Μίμης Κολοκυθάς, Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Καραμανλής, Αλέκος Κατσούνης, Πολύβιος Μπρακατσέλος. Καθιστοί από αριστερά: Ανδρέας Πανίτσας, Σπύρος Λυκούδης, Νίκος Κανελλάκης, Αντώνης Οικονόμου, Ντίνος Γαβριήλ, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ήταν αθλητής σκάκι με πολλές Πανελλήνιες διακρίσεις. Αλλά όχι μόνο!

Αγωνίστηκε έξι χρόνια στην Α΄ Εθνική με τον ΣΟΠ και Φυσιολατρικό, μετά διεθνής διαιτητής με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιάδες σκακιού, υπάλληλος και προπονητής της ΕΣΟ την δεκαετία του 1980, τρεις φορές μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ο. και για πέντε χρόνια πρόεδρος της Ε.Σ.Σ. Πελοποννήσου.

Παράλληλα υπήρξε για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μπριτζ. Ηταν διαιτητής μπάσκετ και πινγκ πονγκ. Ίδρυσε τον Προμηθέα και την ΑΓΕΠ με σημαντικές διακρίσεις στο Μπριτζ, την πάλη και την ξιφασκία.

Έφτιαξεφυσικά  και τμήμα χάντμπολ στην ΑΓΕΠ την 10ετία του 1980 όπου υπήρξε μάλιστα και αθλητής. Μετά το 1997 αποσύρεται από τον αθλητισμό και ασχολείται με την εταιρεία του ΦΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ και Αστικές Επενδύσεις ΑΕ.

Πρόσφατα λοιπόν ψάχνοντας το αρχείο του βρήκε και υλικό της 10ετίας του 1980 από το χάντμπολ (πρώτους κανονισμούς διαιτησίας, φωτογραφικό υλικό, κ.α.) και τα πρόσφερε για τις ανάγκες του Μουσείου χειροσφαίρισης της Ακαδημίας των Σπορ όπου και δεσμεύτηκε όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα να το επισκεφτεί.

Μάλιστα το υλικό το πρόσφερε στους ιθύνοντες της ομάδας από όπου και η σχετική φωτογραφία, από αριστερά: Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, Αλέκος Μεντζελόπουλος, Γεώργιος Παπαδόπουλος και Γιάννης Παπαγιαννόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech