Συλλυπητήρια του Απόλλωνα και της Παναχαϊκής για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Δευτέρα, Ιούνιος 11, 2018 - 4:35μμ

Σύσσωμος ο αθλητικός και πολιτικός κόσμος κατέκλυσε από χθες τον τύπο με ανακοινώσεις για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Από αυτούς δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο Απόλλωνας Πατρών και η Παναχαϊκή.

Οι «κοκκινόμαυροι» ανέφεραν:

«Η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και  τα πιο ειλικρινή συλληπητήρια στους οικείους και στην οικογένεία του.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ξεχώρισε όχι μόνο ως επιχειρηματίας αλλά και ως αθλητικός παράγοντας  που άφησε το δικό του στίγμα και διακρίθηκε για το ήθος του και την ανιδιοτελή αγάπη του για τον ελληνικό αθλητισμό.

Τον ευχαριστούμε για την παρακαταθήκη που μας άφησε και ευχόμαστε το σπουδαίο έργο του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και κέντρο αναφοράς για την αποτελεσματικότερη αναπτυξη του Αθλητισμού.

Καλό Ταξίδι Παύλο Γιαννακόπουλε.»

Με αφορμή την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Απόλλωνας Πατρών απέστειλε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός την ακόλουθη επιστολή:

Ο Απόλλωνας Πάτρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, και στους ανθρώπους του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον αθλητισμό που τον υπηρέτησε με σεβασμό και διατηρώντας τις αρχές του, τις οποίες φρόντισε να περάσει στους συνεργάτες του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι απέφευγε συνειδητά τις εντάσεις εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Υπήρξε χαρακτηριστικό παράδειγμα εργατικότητας και ανθρώπου που δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Διέθετε όραμα και σχέδιο. Ακολουθώντας την ίδια συνταγή, παράλληλα με τις σημαντικές επιτυχίες του στον επιχειρηματικό στίβο, κατάφερε με πολύ κόπο και προσωπικές θυσίες να αναγεννήσει τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και να τον καταξιώσει σε όλη την Ευρώπη. Ήταν ένας από εκείνους, τους λίγους, παράγοντες του αθλητισμού που πρόσφερε χωρίς να περιμένει ανταμοιβή ή ανταπόδοση. Ότι έκανε, το έκανε για το καλό του Παναθηναϊκού.

Με την 47χρονη παρουσία του στα αθλητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού σφράγισε την σύγχρονη ιστορία του αγαπημένου του Συλλόγου, αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ, αποτελώντας τον ορισμό του καταξιωμένου διοικητικού παράγοντα. Έτσι θα τον θυμόμαστε για πάντα...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ενός ανθρώπου που όπως είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης «κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος κατάφερε κάτι σπάνιο στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς μέσα από τη διαδρομή του ως αθλητικός παράγοντας και την τεράστια προσφορά του στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, κέρδισε καθολικά το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και την οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Υποστήριξη: SilkTech