Συγκλονίζει ο πατέρας της μικρής Μαλένας: Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ, έπαθε ανακοπή στον ύπνο της

Δευτέρα, Απρίλιος 15, 2019 - 8:33μμ

Συγκλονίζει ο πατέρας της Μαλένας, Μάνος Δασκαλάκης, μιλώντας για την 3,5 ετών κόρη του, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για λευχαιμία. Η είδηση έχει σκορπίσει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, από το βράδυ του Σαββάτου, όπου και έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, τερματοφύλακας στην ομάδα “Πείρου Ισώματος” της Πάτρας, μίλησε στο newsIT.gr .

"Το ψάξαμε στην Πάτρα. Ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη! Μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι". "Λογικά, θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι είναι μια σύμπτωση".

Η Μαλένα Δασκαλάκη διαγνώστηκε, πριν λίγες μέρες με λευχαιμία. “Ήταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της. Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία,. Νοσηλευτήκαμε, για έξι μέρες, στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή” λέει ο πατέρας της άτυχης μικρούλας, μιλώντας στο newsit.gr.

“Η Μαλένα έτρεχε και τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ και έπαθε ανακοπή στον ύπνο της”

Ο πατέρας της Μαλένας, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι τερματοφύλακας στην ομάδα “Πείρου Ισώματος” της Πάτρας, δεν ρίχνει καμία ευθύνη στους γιατρούς του νοσοκομείου “Ελπίς”, αντιθέτως λέει για εκείνους τα καλύτερα λόγια.

“Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι.

Η σωρός του σήμερα παραδόθηκε για νεκροτομή. Λογικά, θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι είναι μια σύμπτωση. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε” λέει ο newsit.gr ο τραγικός πατέρας.

“Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε”

Η Μαλένα “εφυγε” απρόσμενα, βυθίζοντας στη θλίψη τους γονείς της, Ρούλα και Μάνο. Αυτοί τώρα έχουν επιστρέψει στην Αχαΐα, όπου ζουν και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να συμπαρασταθούν και ο ένας στον άλλον, αλλά, κυρίως, στο άλλο τους παιδάκι, ένα κοριτσάκι πεντέμισι ετών.

“Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει. Έχουμε και άλλο ένα κοριτσάκι, μεγαλύτερο, πεντέμισι ετών και προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για αυτό. Σας το λέω τόσο ωμά και ακούγεται τραγικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εγώ. Γιατί είμαι ο μόνος μέσα στο σπίτι που πρέπει, κάπως, να κρατηθώ. Υπάρχει και μια μαμά, υπάρχει και άλλο ένα παιδί, που είναι ράκη” λέει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Υποστήριξη: SilkTech