Συγκλονίζει η Α. Κορακάκη: «Έσταζαν ταβάνια, έβγαιναν ποντίκια, αλλά δεν με ένοιαζε»

Πέμπτη, Δεκέμβριος 12, 2019 - 10:50πμ

Για την κατάσταση που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου κατέκτησε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στην σκοποβολή, μίλησε η Άννα Κορακάκη, στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» του Alpha.

«Όταν άρχισα, οι συνθήκες στα σκοπευτήρια ήταν πολύ κακές - ακόμα και μετά το Ρίο. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε, αλήθεια.

Ήθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι», ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης, που αντιμετώπιζε αυτή την κατάσταση καθημερινά και για πολλές ώρες.

«Θυμάμαι ότι καίγαμε, καμιά φορά στα βαρέλια -για τα χέρια μου κυρίως για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης- χρησιμοποιημένους στόχους και ξύλα. Επειδή, όμως, είχε υγρασία εκεί μέσα και ό,τι καίγαμε, είχε υγρασία, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό, γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει, ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο.

Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα και έκανε κάνα μισάωρο και μ' έπιαναν τα αναπνευστικά μου, γιατί είχα θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω».

Υποστήριξη: SilkTech