Συγκέντρωση και μοτοπορεία στη μνήμη του Γιώργου Νταγιούκλα

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30, 2019 - 8:28μμ

Ο ποδοσφαιριστής Γεώργιος Νταγιούκλας είχε χάσει την ζωή του την Κυριακή 15 Μαΐου του 2016, σε ηλικία 17 ετών, έπειτα από εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα, με μοτοσικλέτα, κατά το οποίο δεν φορούσε προστατευτικό κράνος.

H μητέρα του Γλυκερία Λύτρα κάνει φέτος μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρήση του κράνους και ανήμερα των γενεθλίων -σαν σήμερα- του αδικοχαμένου γιου της, προκάλεσε εκδήλωση μνήμης και αφύπνισης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, τη Δευτέρα (30/9) το απόγευμα. Τις εκδηλώσεις στήριξε η τοπική Αστυνομία με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση, ανοιχτή προς το κοινό, με βασικό ομιλητή τον Ταξίαρχο ε.α. Γεώργιο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διοικητής Υπηρεσιών Τροχαίας και μίλησε με αντικείμενο « Οδική Ασφάλεια- Ειδική Αναφορά σε τροχαία ατυχήματα της περιοχής μας και χρήση κράνους».

Παρέστησαν σύλλογοι μοτοσικλετιστών της Αχαΐας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και η χορωδία του 6ου Γυμνασίου Πατρών.

Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το σημείο που ο Γεώργιος Νταγιούκλας έχασε την ζωή του.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην πλατεία Γεωργίου

Δωρεάν παιδικά κράνη

Ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί, οι δράσεις για την «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, που διοργανώνονται μετά από πρωτοβουλία της μητέρας του κας Γλυκερίας Λύτρα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την εκδήλωση «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, με τη συμμετοχή Αξιωματικών της Τροχαίας σε ομιλίες και διαλέξεις σε μαθητές, αλλά και αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για την διευκόλυνση της πορείας στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, μέχρι το σημείο που έχασε την ζωή του.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, από την Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, Αστυνόμο Β΄ Νικολίτσα  ΤΣΕΚΟΥΡΑ σε μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την εκδήλωση δόθηκαν στους μαθητές, έπειτα από κλήρωση, δώδεκα (12) κράνη ποδηλάτου, που χορηγήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία IDEAL BIKES Νίκος Μανιατόπουλος.

Κατά την εκδήλωση παρέστησαν και παρέδωσαν τα κράνη στους μαθητές η μητέρα του Γεώργιου Νταγιούκλα, κα Γλυκερία Λύτρα, ο βοηθός του  Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Νούσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γεν. Περ. Αστ. Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας Αστυνόμος Β Νικολίτσα Τσεκούρα, η Διευθύντρια του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κα Διονυσία  Σμυρνή, ο Υποδιευθυντής κ. Απόστολος Τζανάτος και δάσκαλοι του ίδιου σχολείου.

 

Υποστήριξη: SilkTech